Dolar 32,5680
Euro 34,7221
Altın 2.492,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

Bodrum’da 350 bin fide dağıtıldı

Bodrum Belediyesi, üretim yapan çiftçilere destek olmaya devam ediyor. Bahçeyaka Mahallesi’nde, sağlıklı gıda üreten çiftçilere düzenli olarak yapılan fide hibesinin bir yenisi daha gerçekleştirildi. 26 Nisan Çarşamba günü Tarım AR-GE ve Yerel Tohum …

Bodrum’da 350 bin fide dağıtıldı
REKLAM ALANI
Nisan 27, 2023 10:36 am | Son Güncellenme: Nisan 27, 2023 12:21 pm
321
A+
A-

Bodrum Belediyesi, üretim yapan çiftçilere destek olmaya devam ediyor. Bahçeyaka Mahallesi’nde, sağlıklı gıda üreten çiftçilere düzenli olarak yapılan fide hibesinin bir yenisi daha gerçekleştirildi.

26 Nisan Çarşamba günü Tarım AR-GE ve Yerel Tohum Merkezi’nde Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü koordinasyonunda, üreticilere yazlık sebze fideleri desteği yapıldı. Dağıtım etkinliğine Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, bölge muhtarları, ilgili belediye personeli ile üreticiler katıldı.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, yaptığı açıklamada Bodrum Belediyesi olarak bu yıl 4.sü gerçekleştirilen yazlık fide hibe programı çerçevesinde üreticilerle bir araya geldiklerini ifade ederken, “Bugün 350 bin fideyi üreticilerimize ücretsiz olarak teslim ediyoruz. Bunun 172 bini kendi yetiştirdiğimiz ata tohumlarından oluşurken geri kalanı da belediyemiz tarafından temin edildi. 4 yıllık süre içerisinde 1 milyon 250 bin adet fideyi ücretsiz olarak yarımadadaki üreticilerimizle buluşturmuş bulunmaktayız. Amacımız ağır ekonomik şartlar altında ezilmiş olan üreticiye bir nebze olsun katkı sunabilmek. Aynı zamanda üretime olan teşviki artırmak istiyoruz özellikle genç nesil üzerinde. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzün üreticiye olan destekleri 3 buçuk yıldır devam etmektedir. Bundan sonraki süreçte de devam edecektir. Fideyle beraber gübre ve katma değer yüksek ürünlerin çok yıllık bitkilerin hibesi ile üreticilerimize eğitim ve danışmanlık hizmetlerimiz de devam edecek” dedi.

Fidelerini teslim alan üreticiler, her yıl gerçekleştirilen etkinlikten memnuniyetlerini dile getirirken belediyenin üretici destekleri çerçevesinde gerçekleştirmiş olduğu yardımlar dolayısıyla teşekkür etti.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.