Dolar 32,4844
Euro 34,5900
Altın 2.481,00
BİST 9.538,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 22°C
Az Bulutlu
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 14°C
Cts 18°C

Büyükler Türkiye kupası Kürek şampiyonası Köyceğiz’de başladı

Büyükler Türkiye kupası Kürek şampiyonası Köyceğiz’de başladı
REKLAM ALANI
Mart 15, 2023 8:13 pm | Son Güncellenme: Mart 15, 2023 8:17 pm
372
A+
A-

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenen Büyükler Türkiye Kupası Yarışları Köyceğiz’de başladı.

Yarışlarda depremde hayatını kaybeden Adıyaman Gençlik ve Spor kulübü kürek sporcuları anıldı. Sporcular, depremde hayatını kaybeden Adıyaman Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Mir Berke Mutlu, Halil İbrahim Elvermez, Mehmet Kadir Özbilgin ve Alper Efe Taştaş’ın anısına sporcuların isimlerinin verildiği kategorilerde suya indi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Köyceğiz Belediyesi destekleriyle gerçekleştirilen Şampiyonaya Fenerbahçe, Galatasaray, Şişecam Spor Kulübü, Hereke Nuh Çimento Kürek, Rize Gençlik ve Spor, İstanbul Kürek ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) spor kulüplerinden 125 sporcu katılıyor.

Köyceğiz gölü su sporları merkezinde oluşturulan parkurda sporcular 2 bin metre mesafede Büyükler, U23 ve U19 kategorilerinde Tek Çifte (1x), İki Çifte (2x), İki Tek (2-), Dört Çifte (4x), Dört Tek (4-) ve Sekiz Tek Dümencili (8+) kategorilerinde kürek çekiyorlar.

Diğer taraftan 14-16 Nisan 2023 tarihlerinde Hırvatistan’ın Zagreb şehrinde yapılacak Gençler Avrupa Şampiyonası Uluslararası Zagreb Yarışları için Milli Takım Seçme Testi de ilk ve ikinci gün yarışlarından sonra kadınlar ve erkeklerde U17 ve U19 kategorilerinde tekli ve ikili olarak 2 bin metre üzerinden yapılıyor.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, yarışları tarihin en büyük afetinde kaybettikleri arkadaşlarının anısına yaptıklarını söyledi.
Erhan Ertürk, “Milletçe yaraları sarmaya çalışırken biz de işimizi iyi yaparak elimizden geldiğince onlara destek olmaya çalışıyoruz. Burada milli takımımızı seçtik. Milli takımımızda dışarıda başarı alıp bir nebze de olsa ülkemizi sevindirebilirsek çok mutlu olacağız” dedi.
Erhan Ertürk, “Yarışlar çok güzel hava şartlarında gerçekleşti. Derecelerimiz çok iyi gözüküyor. Yurt dışında da iyi işler yapacağımızı düşünüyoruz. Yarışlardan sonra kampımıza burada devam edeceğiz. Daha sonra dünya kupası birinci ayağıyla yarışlarımıza başlayacağız” diye konuştu.

İlk gün yarışlarında dereceye giren sporculara madalyaları düzenlenen törenle verildi.
Şampiyona yarın yapılacak olan yarışlarla sona erecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.