CHP Dalaman İlçe Kadın Kolları Başkanı Atlı; “İstanbul Sözleşmesi kadınlara güvencedir”


CHP Dalaman İlçe Kadın Kolları Başkanı Atlı;
“İstanbul Sözleşmesi kadınlara güvencedir”
CHP Kadın Kolları Dalaman ilçe başkanı Fatmana Atlı ve CHP’nin 81 İl Kadın Kolları Başkanı eşzamanlı basın açıklaması yaptı. CHP Dalaman İlçe Başkanlığı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Dalaman Kadın Kolları Başkanı Fatmana Atlı yaptığı açıklamada, başta Özgecan Aslan, Şule Çet, Ceren Özdemir, Gülistan Doku, Pınar Gültekin olmak üzere binlerce kadının hikayesinin hep aynı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
Sırf hayır dediği için, Boşandığı, ayrıldığı veya hiç birlikte olmak istemediği için KATLEDİLDİLER! Boşanan kadınları sapkın hayatlar yaşamakla suçlayanlar, boşanmalarını ne pahasına olursa olsun engellemek için meclis’te komisyonlar kuranlar, Aileleri parçalatmayacağız diye dört bir yerden açıklamalar yaptıranlar, Nafakayı kaldırmak için yasa hazırlıkları yapanlar, Şiddete ilişkin koruma kararları almamızı sağlayan 6284 sayılı yasayı kaldırmak isteyenler, İstanbul sözleşmesi’nden devletin imzasını çekmesi için uğraşanlar, Öldüreni değil, öleni suçlayanlar, Katilleri, yargılamadan, hak ettikleri en ağır cezaları vermeden, toplum içine bırakanlar katledilen kız kardeşlerimizin cinayetlerinin sorumlusudur.
Haftalardır, aylardır, yıllardır “yasalar etkili uygulanmıyor, erkek şiddetine karşı acil önlem planı yapılmalı” diyoruz; Ancak tüm bu çağrılarımıza kulak tıkayan sizler; bizim için hayati öneme sahip
İstanbul sözleşmesini tartışmaya açıyorsunuz. Oysa İstanbul sözleşmesi, hukuki güvencemizdir. İstanbul sözleşmesini hedef alıp Sözleşmeden çekileceğini söylemek Kadına yönelik şiddeti teşviktir.
Biz kadınların susmaya, itaat etmeye, birbirimizi yalnız bırakmaya, şiddetle yaşamaya ya da canımızdan olmaya hiç niyetimiz yok!
Bilin istiyoruz: Biz yasta değil, isyandayız!
Evimizdeki, iş yerimizdeki, memleketimizdeki tüm kadın düşmanları ile yaşamak için savaşacağız.
Örgütlenerek, birbirimize kenetlenerek, yaşamı elinden alınmış katledilmiş kız kardeşlerimizin gülüşünü yüzümüze yerleştirerek mücadele edeceğiz. Kadınların kanı ile yazılmış ve kazanılmış
hiçbir hakkımızdan bizi mahrum bırakamayacaksınız.
Cumhuriyetle kazandığımız haklarımızı kısıtlayan zihniyete, birlikte karşı koyacağız.
Cumhuriyet bir kadın devrimidir, İstanbul sözleşmesini tartışmaya açmak Cumhuriyet değerlerini tartışmaya açmaktır.
Hangi görüşten, düşünceden, etnik kimlikten, kültürden olursa olsun
Toplumun her kesiminden kadınların yaşaması, söz sahibi olması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz kadınlar isyanımızla büyüyüp, kararlılığımızla kazanacağız.
“Kadın gülüşlerimizi” esir almanıza izin vermeyeceğiz.
Biz; kadınız! Varız! Eşitiz! Haklarımızın bilincindeyiz. Biz kadınız, direnişin ta kendisiyiz.
Yineliyoruz; Kadın örgütlerini ve İstanbul sözleşmesini hedef gösterenler, ÖLDÜRÜLEN TÜM KADINLARIN KATİLİDİR.
Kadınların hayatını kendi siyasi çıkarlarınız için malzeme yapamazsınız.
Hayatımız sizin oyuncağınız değil.
Hepinizden hesap soracağız.
Kadınların ‘ÖLMEK İSTEMİYORUM’, ‘ÖLMEDEN KORUYUN BENİ’, ‘BENİ ÖLDÜRDÜKTEN SONRA MI TUTUKLAYACAKSINIZ’ çığlıklarının yükselmediği bir hayatı kuracağız! YAN YANA GELEREK, DAYANIŞARAK, YILMAYARAK, MÜCADELE EDEREK KAZANACAĞIZ.
Hiçbir kadının saçının teli zarar görmeyene kadar, tam eşitlik sağlanana kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz!! YAŞASIN KADINLAR! YAŞASIN MÜCADELEMİZ!!!
CHP İlçe Kadın Kolları Fatmana Atlı açıklamasının sonunda, hiçbir kadının saçının teli zarar görmeyene kadar, tam eşitlik sağlanana kadar, kadınların meydanlarda olmaya devam edeceğini de vurguladı.