Dolar 32,3868
Euro 35,0513
Altın 2.325,75
BİST 9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

MUTSO ORGAN SEÇİMLERİ 15 EKİM’DE YAPILACAK

MUTSO ORGAN SEÇİMLERİ 15 EKİM’DE YAPILACAK
REKLAM ALANI
Eylül 3, 2022 12:47 pm
887
A+
A-

MUTSO ORGAN SEÇİMLERİ 15 EKİM’DE YAPILACAK

 

Meclis 56’ncı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Oda organ seçimleri 15 Ekim Cumartesi günü yapılacak.
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclisi 56’ncı olağan toplantısı Meclis Başkanı H. Koray Özcan’ın divan başkanlığında gerçekleştirildi. 23 Ağustos Salı günü gerçekleştirilen toplantıya Meclis Üyeleri, Meslek Komite Başkanları, Disiplin Kurulu Başkanı ve Üyeleri katılım sağladı.
Yeterli çoğunluğun sağlanması ile gündem maddeleri görüşülmeye başlandı. MUTSO Meclis Üyesi ve Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Pınar Canan Topuz Temmuz ayı mizanı ve bütçesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bütçe ve Temmuz ayı mizanının oylanmasının ardından Meclis Başkanı H. Koray Özcan bir sunum gerçekleştirerek Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme Merkezi satın alma kalemleri, şirket kuruluşu ve bakanlık izni konusunda yaşanan süreç ve gelinen nokta hususunda açıklamalarda bulundu. Başkan Özcan şu ifadelere yer verdi: “Muğla ilinin arıcılık ve çam balı üretimindeki potansiyelinin yüksek olması ancak üreticilerimizin katma değeri yüksek ürünlere dönüştürememesi, marka çalışmalarının yürütülememesi veya araya giren tedarikçilerden dolayı hak edilenden daha az gelir elde etmeleri sebeplerinden dolayı bu tesis projesi gündeme gelmiştir. Proje ile bölgede üretim ve hasatı doğru yapılmadığı için çam balına kıyasla katma değeri çok daha yüksek olan ancak çok daha az üretilen apiterapik ürünler (polen, propolis, arı sütü, apilarnil vb.) işlenerek marka çalışmaları ile ulusal ve uluslararası pazarda tanıtımı yapılacaktır. Böylece üreticimiz araya çok fazla tedarikçi girmeden direkt satış piyasasında katma değeri yüksek ürünlerle yerini alacaktır. Bu proje GEKA destekli olması sebebiyle 2 yıl uygulama süresi olan bir projedir. Proje uygulama süresince işleme tesisi kurulumu, ARGE çalışmaları ile ürün izin çalışmalarının tamamlanması ve tedarik zincirinin oluşturulmasının tamamlanması hedeflenmektedir. Ancak uygulama süresi bitince proje ortaklarından oluşan şirket sayesinde tesisin ve yapılan tüm çalışmaların sürdürülebilirliği sağlanacaktır.”
Açıklamalar sonrasında MUTSO Meclisi şirket kuruluşunu oy birliğiyle karara bağladı.
Oda Organ Seçimleri 15 Ekim’de Yapılacak
Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, yönetim kurulunun aylık faaliyetlerine ilişkin bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Sunumun ardından Başkan Ercan şunları kaydetti: “TOBB’un Odalar ve Borsalar için 1 Ekim-30 Kasım olarak belirlediği seçim takvimine ilişkin MUTSO Yönetim Kurulu olarak yaptığımız toplantıda MUTSO Oda organ seçimlerinin 15 Ekim’de yapılmasına karar verdik. Odamızın seçim sürecinde öncelikli görevi problemsiz, sorunsuz, herkes için, her seçme ve seçilme hakkı olan üyelerimiz için eşit ve demokratik şartları sağlamaktır. Şahsım olarak 17 yıldır odamızın çeşitli yönetici kadrolarında görev almaktayım. Görevde olduğum tüm bu zaman dilimi içerisinde ekip ruhu ile büyük bir özveriyle, gece-gündüz, hafta sonu demeden Odamız daha başarılı olsun düşüncesiyle, üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda, üyelerimize en iyi hizmeti verebilmek için sorumluluk aldık, çaba gösterdik, çok fedakârlıkta bulunduk ve çok çalıştık. Burada önemli olan birlik ve beraberlik içinde ekip ruhu ile hareket ederek üyelerimize en iyi hizmeti sunmak, üyelerimizin daha başarılı olmasını sağlamaktır. Bunun için de oda organlarında görev alan yöneticilerin sorumluluk alarak birlik ve beraberlikle hareket ederek mümkün olacağına inanıyorum. Başarımızın sürdürülebilir olması için hepinizin katkılarının devam edeceğine inanıyorum. Tüm üyelerimiz için, Muğla’mızın ekonomisi için hayırlı, demokratik ve adil bir seçim süreci olmasını diliyorum.”
Oda organ seçimleri ilçe seçim kurulu tarafından 15 Ekim 2022 Cumartesi günü olarak onaylanmış olup, seçim Menteşe Oda hizmet binasında gerçekleştirilecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.