Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Paz 27°C
Pts 25°C
Sal 24°C
Çar 24°C

CHP DALAMAN İLÇE KONGRESİ YAPILDI

CHP DALAMAN İLÇE KONGRESİ YAPILDI
REKLAM ALANI
Ağustos 17, 2023 6:32 pm
457
A+
A-

CHP DALAMAN İLÇE KONGRESİ YAPILDI
CHP Dalaman ilçe başkanlığı kongresi tek aday Bilal Sarıhan ile parti binasında yapıldı. Kongreye CHP Muğla Milletvekilleri Gizem Özcan, Cumhur Uzun ve delegeler katıldı.
Kongre açılış konuşmasında konuşan mevcut başkan Sezer Durmuş, Dalaman belediye başkanlığına adaylığından dolayı ayrıldığı ilçe başkanlığı görevini Bilal Sarıhan’a devrettiğini vurguladı.
Durmuş, “Dalaman İlçe örgütünün Olağan Kongresine hoş geldiniz, şeref verdiniz. Kongremiz; ülkemiz açısından çok önemli ve tarihsel bir dönemde toplanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi, köklerini Anadolu topraklarının kadim kültüründen, tarihinden alan ulu bir çınardır. Anadolu uygarlığın beşiğidir. Bu kültürün birikimi de, bileşimi de Cumhuriyet Halk Partisidir. Bu topraklar bütün zamanlarda hoşgörünün, barışın, kardeşliğin olduğu kadar zulme, zorbalığa ve haksızlığa karşı mücadelenin de coğrafyası olmuştur. Bu geleneği biz Şeyh Bedrettinlerden, Torlak Kemallerden, Börtlüceli Mustafalardan alıyoruz. Pir Sultan’ın Mevlana’nın Yunus Emre’nin yolundan yürüyoruz. Bu kongre; Kara Fatma’nın, Kara Yılan’ın, Demirci Mehmet Efe’nin, Seyit Onbaşı’nın ve Kuva-i Milliyecilerin kongresidir. Bu kongre Mustafa Kemal’den aldığımız devrimci mücadele ruhu taşıyan Nazım Hikmet’in, Hasan Tahsin’in, Uğur Mumcu’nun, Bahriye Üçok’un, Devrim şehitlerimiz Denizlerin, Mahirlerin, Ulaşların tam bağımsız Türkiye diyenlerin kongresidir. Bu kongre Cumhuriyet kazanımlarına sonsuza kadar sahip çıkacak Cumhuriyet Halk Partililerin kongresidir. Bugün burada gerçekleştireceğimiz kongrenin aynı zamanda örnek bir demokrasi şöleni olacağına inancım tamdır. Kıymetli partililerimiz 3 yıllık ilçe başkanlığı sürecinde edindiğim bilgi ve birikimi, Dalaman’da Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla tüm Dalamanlıların hizmetine sunmak istiyorum bu nedenle partimizin almış olduğu karar doğrusunda ilçe başkanlığında bayrağı aday olan arkadaşlarıma bırakıyorum. Aday olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum birlikte omuz omuza yürüme sözü veriyorum.
Sevgili yol arkadaşlarım söz verdiğimiz, vadettiğimiz hizmetlerin yapılabilmesi için, gelin bir olalım zoru kolay kılalım. Partimizin yereldeki iktidar yürüyüşüne; insanların insanca yaşayacağı, kültürün sanatın bol olacağı güzel bir ilçe yaratmak için hep birlikte el ele verelim.

bilal sarihan - CHP DALAMAN İLÇE KONGRESİ YAPILDI
Birlikte olabilmemizin olmazsa olmazı yerelde ve genelde adaylarımızın ön seçim ile belirlenmesidir. Cumhuriyet halk partililer birileri tarafından bir yerlere aday yapılmaz, örgüt aday yapar örgüt görev verir ben de ilçe örgütümün bana vereceği her göreve hazır ve talibim. Bağımsızlık bayrağının parolası “YURTTA BARIŞ, CİHANDA BARIŞTIR” barışın teminatı ise laik demokratik, halkçı Türkiye Cumhuriyetidir. Türkiye’nin demokratikleşmesi, tüm Ortadoğu’da; çağdaşlaşma, modernleşme ve insanca yaşamanın yolunu, 100 yıl öncesinde olduğu gibi şimdi de yeniden açacaktır. Bu mücadele iyi ile kötünün doğruyla yanlışın haklıyla haksızın mücadelesidir. Bu mücadelede Cumhuriyet Halk Partisinin safı bellidir. Karanlığa karşı aydınlık mücadelemiz devam edecektir.
Değerli katılımcılar;
Biz bugün iktidara gelemiyorsak ne zaman geleceğiz, örgüt olarak doğru ve yanlışlarımızın ortaya konulacağı yer Cumhuriyet Halk Partisinin demokratik kongreleridir. Cumhuriyet Halk Partisi, köklerini halktan alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlıkçı ilkeleriyle, Türkiye’nin yoluna ışık tutan bir partidir. Emperyalizme karşı direnen, milli mücadeleyi nihai zafere götüren partidir.
Yıkılan, tahrip edilen Cumhuriyetimizin tüm değerlerini yeniden inşa edeceğiz. Bu, Cumhuriyet Halk Partililerin tarihi sorumluluğudur. Bugün artık ülkemiz için yan yana durmak zorundayız.
Örgütümüzün iç barışı, ülkemizin kurtuluşudur. Bu bilinçle, barış ve kardeşlik içinde partimizi yerelde iktidara hep birlikte taşıyacağız.
Tüm çalışmalarımızda birlikten güç doğar ilkesi ile hareket ettik. ilçe örgütümüz ve tüm üyelerimizle birlikte disiplinli bir çalışma programı yürüttük. Bu çalışmanın ürünü olarak, Dalaman’da en yüksek oy alarak partimizi birinci çıkardık.
Muğla’da oransal olarak bakıldığında oyunu arttıran iki ilçeden biriyiz. Bakın burası çok önemli, Muğla’da oransal olarak bakıldığında oyunu arttıran iki ilçeden biriyiz.
Muğla’yı yönetmeye Cumhuriyet Halk Partisi hazırdır, Dalaman hazırdır. Dalaman İlçe Örgütü bu bilinçle, toplumun tamamını kucaklayan, tüm gelişmelere açık olacaktır. Bu örgütün başarısı aynı hedefe kilitlenen adanmış kadroların gücünden gelir. Gücümüz, beraberliğimizdendir. Herkesi kucaklayan bir yapıyı birlikte inşa edeceğiz birlikte başaracağız ve biz kazanacağız.
Can Yücel diyor ya,
“hava döndü işçiden işçiden esiyor yel
Bugün hava halktan yana
Cumhuriyetten yana, Özgürlüklerden, Eşit yurttaşlıktan yana,
Haktan hukuktan adaletten yana, Yoksuldan mazlumdan çaresizden yana,
Bu rüzgâr halkın rüzgârı, Bu rüzgârı büyük bir fırtınaya dönüştüreceğiz.
“güzel günler göreceğiz güneşli günler” o günlerin arifesindeyiz.
Biz istersek, Biz inanırsak, Biz kenetlenirsek Biz kararlı adımlarla geleceğe yürürsek,
Mutlaka, ve de mutlaka yerelde iktidar olacağız ve bu ilçenin kaderini hep birlikte değiştireceğiz. Sözlerime son verirken örgütüm, tüm kadın ve gençlik kolları adına hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

 

CHP Dalaman İlçe başkanı seçilen Bilal Sarıhan yaptığı konuşmasında;
“Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş, Cumhuriyetimizin aydınlık yarınları için yıllardır canla başla çalışmış değerli hemşerilerim olağan kongremize hoşgeldiniz.
Bugün burada Dalaman İlçe Başkanlığımızda yeni bir yola girmek için toplandık. Sözlerime başlamadan önce 2019’dan bugüne partimizin gençlik kollarından, ilçe başkanlığına kadar önemli görevler üstlenmiş, özellikle kendi döneminde partimizin Dalaman’da vatandaşlarla iç içe olmasını sağlayarak, bizlere büyük ve zorlu bir görev bırakmış olan Cumhuriyet halk partisi Dalaman ilçe Başkanımız Sayın Sezer Durmuş’a ve yönetim kuruluna huzurlarınızda sonsuz teşekkür ediyorum.
Değerli delegeler, önceki dönemlerde ilçe yönetim kurullarında edindiğim bilgi ve deneyimimi ilçe başkanı olarak partimin hizmetine sunmak istiyorum bu nedenle ilçe başkanlığına adayım. Bu kararı almamda beni teşvik eden ve destek olan başta aileme ve kıymetli yol arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim.
Biz ne yapacağız?
Biz bugünden sonra öncelikle partimizin aday göstereceği ismin Dalaman’ın kaderinin değişmesi, ve Dalaman’ın yeniden Cumhuriyet halk partisi tarafından yönetilmesi için canla başla, çalışacağız. Cumhuriyet Halk Partisi Dalaman ilçe örgütünün ön seçimle belirleyeceği belediye başkan adayını 31 Mart’ta Dalaman’ın belediye başkanı yapacağız.
İlçe Başkanlığı olarak parti içi eğitim ve etkinliklerimizi, üye sayımızı arttırma gayretinde olacağız. İlçe başkanlığımızı, sadece yönetim kurulu toplantıları yapıp gündemi konuştuğumuz yer değil, gerekirse 7-24 ışıkları yanan bir yer haline getireceğiz. Bu kapsamda yeni dönemde siz kıymetli üyelerimizden en büyük isteğim partimize ve ülkemizin geleceğine sahip çıkmak için daha çok gayret göstermenizdir.
Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin aydınlık yarınlarının teminatıdır. Cumhuriyet halk partisinin teminatı da geleceği de kadınlar ve gençlerimizdir.
Partinin bütün çalışmalarında ve politikalarında en önde kadınlar ve gençler olacaktır.
Yerelde de genelde de kadınlarımız, gençlerimizle ve siz değerli yoldaşlarımızla birlikte iktidarı getireceğiz.
Türkiye’yi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlık yarınlarına kavuşturacağız.
Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, Kongremizin partimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.