Dolar 32,5245
Euro 34,7521
Altın 2.490,25
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

Fethiye il tabelası asıldı.

Fethiye il tabelası asıldı.
REKLAM ALANI
Mart 21, 2015 10:23 am
2.567
A+
A-

Fethiye il tabelası asıldı.

 

Fethiye Belediyesi öncülüğünde, ilçedeki tüm Sivil Toplum Örgütü’nün destekleriyle oluşturulan ‘Fethiye İl Olsun Hareketi’ tarafından Fethiye ilçesinin şehir girişlerine, ‘Fethiye İli, Hoş geldiniz. Nüfus: 340082 Rakım: 1’ tabelaları koyuldu.  Vatandaşlar tabela önünde bol bol fotoğraf çektirdi.

 

110 bin ıslak imza atıldı.
Fethiye’nin il olması amacıyla Fethiye Belediyesi önderliğinde 38 STK’nın destekleriyle oluşturulan Fethiye il Olsun Hareketi, Fethiye ve çevresindeki komşu ilçelerde imza kampanyası başlatmıştı. Fethiye’ye bağlanmak isteyen Ortaca, Dalaman, Seydikemer ve Kaş ilçelerinde yaşayan vatandaşların da yoğun desteğiyle devam eden ve bölge hareketine dönüşen imza kampanyasının, kısa bir süre içerisinde resmi olmayan rakamlara göre 110 bin kişiye ulaşıldığı öğrenildi.

 

82 plakaları takıldı bile…

İmza kampanyası yanı sıra Fethiye’nin il olması için başlatılan kampanyaya vatandaşlar da kendi araçlarının arkasına 82 F 2015 yazılı etiketler yapıştırarak destek veriyor. Özellikle Fethiye ve çevre ilçelerdeki ticari araç şoförlerinin büyük destek verdiği kampanya her gün daha da büyümeye devam ediyor.

 

“Fethiye iline, Hoşgeldiniz”

Son olarak Fethiye İl Olsun Hareketi tarafından Fethiye’nin şehir girişlerine, ‘Fethiye İli, Hoşgeldiniz” ve ‘Fethiye ili, Güle Güle’ yazılı tabelalar dikildi. Asılan tabelalarda Fethiye ilinin nüfusu, Ortaca, Dalaman, Seydikemer ve Kaş ilçelerinin nüfuslarının toplamına denk gelen 340 bin 82 olarak yazıldı. Nüfusun son iki rakamından oluşan ‘82’ sayısıyla da mesaj veren Fethiye İl Olsun Hareketi, 82. plakayı alma isteğinin vurgulandığı belirtildi. Tabelayı gören vatandaşlar, Fethiye’nin il olmasını çok istediklerini belirterek, tabelayı görünce şaşırdıklarını ifade ettiler.

 

“Fethiye il olmalı”

Fethiye’nin uzun zamandan il olmak istediğini söyleyen İsmail Behlice, “İmza kampanyası sürüyor. Yılların özlemi artık bitmeli. Fethiye il olmalı” dedi. Tabelayı görünce fotoğraf çekerek sosyal medyada paylaştığını söyleyen öğrenci Meriç Kaan Özdeş ise, “Tabelayı görünce heyecanlandım. İnşallah il oluruz. Fethiye’nin il olmasını istiyoruz” dedi.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.