Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.307,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Dalaman Belediyesi Kent Konseyi Toplandı

Dalaman Belediyesi Kent Konseyi Toplandı
REKLAM ALANI
Şubat 7, 2015 12:28 pm
1.498
A+
A-

Dalaman Belediyesi Kent Konseyi Toplandı

 

Dalaman Belediyesi Kent Konseyi Kent Konseyi Başkanı Necla Togo başkanlığında Dalaman Belediyesi Toplantı Salonu’nda toplandı.

 

Dalaman Kent Konseyi Toplantısı Belediye Hizmet binası toplantı salonunda yapıldı. Yapılan yoklamada salt çoğunluğun sağlandığı tespit edildi, Dalaman Kent konseyi Başkanı Necla TOGO’ nun başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Muhammet ŞAŞMAZ, Malmüdürü Ekrem ATAR, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün AKDENİZ,  DHMİ Başmüdürü Yaşar KASAP yerine Reşat BAKIRCI, İlçe Jandarma Komutanı J.Kur.Yzb. Erhan TURGUT’ un yerine Jan.Asb.Kd.Başçavuş Aygün KAYAPINAR,  Merkez Mahallesi Muhtarı Mustafa Kemal YAMAN, Ege Mahallesi Muhtarı Mustafa PEKER, Hürriyet mahallesi Muhtarı Şaban KORKMAZ, Karaçalı Mahallesi Muhtarı Güven ÖZDEMİR, Söğütlüyurt Mahallesi Muhtarı Bülent DEMİRTAŞ, Altıntas Mahallesi Muhtarı Şaban YAŞAR, Elcik Mahallesi Muhtarı Mustafa YILMAZ, Karacaağaç Mahallesi Muhtarı Vedat KARAHAN, Kavacık Mahallesi Muhtarı Selahi ALTIN’nın yerine Köy İhtiyar Heyeti Üyesi Ali TOSUN, Şerefler Mahallesi Muhtarı Emin ÇELİK, Siyasi parti temsilcilerinden, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Erdoğan KARAKUŞ’un yerine parti üyesi Kamil Ayhan ÖNER, Demokratik Parti İlçe Başkanı Hamdi ÇAKIR, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Telat TOPÇUOĞLU, Dalaman’da kurulu bulunan Üniversiteler adına, Dalaman Meslek Yüksek Okulu Temsilcisi olarak Öğretim görevlisi Nuray AYHAN, Dalaman SHYO temsilcisi Yrd.Doç.Dr.Haşim KAFALI’nın yerine Öğretim görevlisi Nuray AYHAN,  Dernekler ve Vakıf Temsilcisi olarak, Atatürkçü Düşünce Derneği Dalaman Şubesi adına, Kent Konseyi Başkanı Necla TOGO, Akdeniz Geliştirme Derneği Başkanı Cuma AYDIN,  Dalaman Çevre ve Turizm Başkanı Süleyman ŞAHİN, Femin Art Kadın Sanatçılar Derneği Başkanı Nezike ÖREGİL, Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Mehmet ÖZİNCİR, Dalaman İş Adamları Derneği Başkanı Ercan KAYLI’nın yerine dernek üyesi Ahmet KARAKUŞ, Mesleki Kuruluşlar Adına, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket TAKAR,  Sendikalar temsilcisi olarak, Belediye Sendika Temsilcisi Şahin KUBİLAY, Türk Sağlık Sendika Temsilcisi Bayram UÇAR, Bağımsız Ulaşım-Sen Sendika temsilcisi olarak Fatih ÖZPOLAT ile BASK Konfederasyon temsilcisi olarak Emre BULAT katıldı. Toplantının gündem maddelerine geçilmeden önce Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kent Konseyi Başkanı Necla TOGO hoş geldiniz dedi ve Genel Kurul üyelerine gündeme alınmasını istediğiniz gündem dışı konu olup olmadığını sordu. Gündeme alınması istenen konu bulunmadığından gündem maddelerinin ve önerilerin görüşülmesine geçildi.

Dalaman Bisiklet ve Deniz Festivali yapılmasının görüşülmesine geçildi. Kent Konseyi Başkanı Necla Togo gündem maddesi ile ilgili açıklamada bulundu, Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih ÖZPOLAT Bisiklet festivalinin İlçemizin tanıtımı için çok faydalı olacağı, bundan sonraki yıllarda da devamlılığının sağlanabileceğini ifade etti, Dalaman Bisiklet Derneği Başkanı Bülent ÖZEL daha önce başka yerlerde yapılan bisiklet festivalleri ile ilgili sinevizyon gösterisinin tanıtımını yaparak Dalaman’da yapılması planlanan festivalle ilgili görüş ve önerilerini anlattı. Daha sonra Dalaman Bisiklet Derneği Başkan Yardımcısı Özcan ARSLAN söz alarak festivalle ilgili açıklamalarda bulundu. Dernek başkanı Bülent ÖZEL festivalde giyilecek formaların tanıtımını yaptı ve çeşitli bilgiler verdi. Basın ve yayın yolu ile festivale katılacak olan sporculara iletişim konularını, festivalin 30 Nisan 2015 tarihinde başlayıp 3 Mayıs 2015 Pazar günü fiilen sona ereceği, bu festivalin, Dalaman Belediyesi’nin maddi katkıları ve Kent konseyi Başkanlığı ile Dalaman Bisiklet Derneği’nin ortaklaşa çalışmaları ile yapılacağını anlattı, Belediye Başkanı Muhammet ŞAŞMAZ festivalle ilgili görüşlerini genel kurula anlatarak bu festivalin üçlü protokol çerçevesinde düzenleneceği, Belediye olarak her türlü yardımın yapılabileceğini söyledi Femin Art Kadın Sanatçılar Derneği Başkanı Nezike Öreğil söz alarak festivalin geçiş sırasında  Türk Bayrakları ile Atatürk posterlerinin açılmasını talep etti, bunun üzerine Belediye Başkan Muhammet ŞAŞMAZ bu tür bir çalışmanın Şerefler Köyü  Kuzpınar mevkiinde yapılmasını düşündüklerini ve böyle bir çalışmanın ilerki zamanlarda başlatılabileceğini ifade etti. Dalaman Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Süleyman Şahin söz alarak Dalaman’ın modernleşebilmesi, gelişmesi ve markalaşması için Dalaman’da mevcut diğer kurum ve kuruluşlarında sosyal sorumluluklarını yerine getirmeleri için bisiklet festivalinin yapılması gerektiğini ifade etti. Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Mehmet Özincir ise gündem dışı söz alarak, Dalaman’a uygun olan yerlere bisiklet yolu yapılmasını istedi.

Belediye Başkanı Muhammet ŞAŞMAZ “Şu anda yollarımızda ağaçlandırma çalışması ve aralarda çiçeklendirme çalışması yapmaktayız, ileriki zamanda uygun olan yerlerde bisiklet yoları da yapacağız.Ayrıca Belediyemiz tarafından çıkarılan aylık YEŞİL ELMAS faaliyet bülteni  ile SARSALA isminin sporculara ait formaların üzerinde birleştirilerek reklamını sağlayacağız, Sarsala da konaklayacak olan sporcuların belediyemiz ve jandarma tarafından can ve mal güvenliğini de sağlayacağız”dedi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Özpolat söz alarak bu festivalin daha sağlıklı ve etkin bir şekilde yerine getirilebilmesi için Dalaman Bisiklet ve Deniz Festivali Çalışma Komisyonu kurulması gerektiğini ifade etti.Bunun üzerine gönüllü olarak Dalaman Meslek Yüksek Okulu temsilcisi Öğretim Görevlisi Nuray AYHAN, Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih ÖZPOLAT, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yeter ERASLAN, Söğütlüyurt Mahallesi Muhtarı Bülent DEMİRTAŞ  ile Merkez Mahalle Muhtarı Mustafa Kemal YAMAN Komisyon üyesi olarak görev aldılar.

Gündemin 2 nci  maddesi olan 10 Şubat 2015 tarihinde yapılacak olan Muğla çevre sorunları çalıştayına sunulmak üzere Dalaman Çevre sorunları raporunun hazırlanabilmesi için komisyon oluşturulması ile ilgili gündem maddesinin görüşülmesine geçildi. Genel kurul  üyelerinden Dalaman Meslek Yüksek Okulu temsilcisi olarak öğretim görevlisi Nuray AYHAN, Dalaman Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Süleyman ŞAHİN, Dalaman İş Adamları Derneği temsilcisi Ahmet KARAKUŞ, Cumhuriyet Halk Partisi Dalaman temsilcisi Kamil Ayhan ÖNER ile Akdeniz Geliştirme Derneği temsilcisi Cuma AYDIN’dan oluşan Dalaman Çevre Sorunları  Komisyonu oluşturuldu.

Kent Konseyi Başkanı Necla TOGO, söz alarak çalışma yönetmeliği gereğince bir sonraki toplantının 30 EYLÜL 2015 ÇARŞAMBA günü  Saat 14.00 de Belediye toplantı salonunda yapılmasına karar verildi.

Dalaman Kent Konseyi Başkanı Necla TOGO 30 Ocak 2015 Cuma günü Saat 14.00 de yapılan toplantıda görüşülecek başkaca konu olmadığından, toplantının tamamlanması nedeni ile toplantıyı Saat 16.00 da kapattı ve alınan kararların tüm halkımıza hayırlı olmasını diledi.

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.