Dolar 32,5978
Euro 34,8331
Altın 2.497,37
BİST 9.457,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Dalaman Kültür Turizm Sığla ve Kaplıca Festivali

Dalaman Kültür Turizm Sığla ve Kaplıca Festivali
REKLAM ALANI
Mayıs 15, 2017 10:24 am | Son Güncellenme: Mayıs 17, 2017 10:30 am
1.641
A+
A-

 

  1. Dalaman Kültür Turizm Sığla ve Kaplıca Festivali

-10. Dalaman Kültür Turizm Sığla ve Kaplıca Festivali,kortej yürüyüşüyle başladı. Yöresel kıyafetleriyle korteje katılan Yörük Obaları Derneği üyeleri renkli görüntüler oluşturdu

Dalaman ilçesinde bu yıl onuncusu düzenlenen festival, Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Belediye halkoyunları ekibinin gösterisi beğeni topladı.

OMR_0118

OMR_0131

 

Develer ve midilli atların yer aldığı kortej, Atatürk Caddesi’nden geçerek festival alanına ulaştı. Vatandaşların ellerindeki Türk bayrakları ve Atatürk resimleri renkli görüntüler oluşturdu. Festival alanına kurulan stantların açılışı, esnafa hayırlı ve bol kazanç sağlaması için dualarla yapıldı.

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl festivale kültür, turizm ve sığlanın yanında kaplıcaları da eklediklerini söyledi.

Kaplıcaların Dalaman’ın ve bölgenin en önemli varlıklarından birisi olduğunu ve öne çıkması gerektiğini belirten Şaşmaz, “Bu anlamda iyi bir çalışma yaparak, kaplıcayı turizme kazandırdık. Dün de oğlumun düğününü orada yaparak adeta tanıtımını gerçekleştirdik. Tabiri caizse gelenlerin ağzı açık kaldı. Sonuçta ülkemizin hem tanıtımına hem gelişmesine katkı sağlayacak bu olguları festivallerimize dahil etmeliyiz.” dedi.

Festivalimiz kapsamında ünlü sanatçıların sahne alacağını, çeşitli müsabakalarda dereceye giren sporculara ödüllerinin verileceğini anlatan Şaşmaz, hem 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na hem de ilçeye yakışır bir festival düzenlediklerini dile getirdi.

Dalaman Kaymakamı Ali Gündoğan da, festivalin başarılı geçeceğine inandığını ifade etti.

Festivallerin düzenlendikleri şehirlerin tanıtımına, kalkınmasına ve ekonomisine katkı sağladığını belirten Gündoğan, “Festivaller aynı zamanda sevginin ve hoşgörünün paylaşıldığı etkinliklerdir. Türkiye’nin cennet köşesi Dalaman, uluslararası havalimanı ile de dünyanın her köşesinden misafirlerin giriş noktası konumunda. Sahip olduğu imkanlarla Dalaman gelecekte Türkiye’nin parlayan yıldızı olacaktır.” diye konuştu.

Festival,19 Mayıs’ta Mabel Matiz konseriyle sona erecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.