Dolar 32,3408
Euro 35,1094
Altın 2.240,60
BİST 8.908,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 15°C
Az Bulutlu
Muğla
15°C
Az Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 13°C
Cts 16°C

Dalaman Ziraat odası Başkanı Tevfik Tayfun Tuncay ; “Dalaman’a tarım müzesi kazandıracağız”

Dalaman Ziraat odası Başkanı Tevfik Tayfun Tuncay ; “Dalaman’a tarım müzesi kazandıracağız”
REKLAM ALANI
Haziran 22, 2021 11:58 am
1.080
A+
A-

Dalaman Ziraat odası Başkanı Tevfik Tayfun Tuncay ;
“Dalaman’a tarım müzesi kazandıracağız”

Dalaman Ziraat Odası Başkanı Tevfik Tayfun Tuncay, Ziraat odasında basın açıklaması yaptı.

DSC 0534

Tuncay: “Valilik ve Kaymakamlık önderliğinde çalışmalarına başlamış olduğumuz Dünya standartlarında olan Dalaman Tarım Müzesinin müjdesini vermek istiyorum. Yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin olacağını düşündüğümüz tarım müzesinin buradan tüm çiftçilerimize sesleniyorum, evlerinde veya komşularında olan tarihi alet ve ekipmanları müzeye bağışlamak için bizimle iletişime geçmelerini istiyoruz.

“Ataken’e yerli mahsul satış yeri “
Ayrıca Atakent kavşağında yol kenarında yapmakta olduğumuz çiftçilerin kendi ürünlerini satışı yapılacağı Dalaman çiftçi satış mağazası inşallah bir buçuk ay sonra vatandaşlarımıza hizmete başlaması için planlamalarımızı yapıyoruz. İnşallah bir sonraki toplantımızı çiftçilerimizin kendi üretmiş olduğu incir tatlısı ve ada çayını içerken Dalaman Ziraat Odası çiftçi satış yeri mağazasında yapacağız sizlerle.
Oda seçimleri için de konuşan Tevfik Tayfun Tuncay; “ Oda seçimleri Türkiye Ziraat Odaları birliğinin genelge ve kurallarına uygun yapıldı” dedi.
Tuncay açıklamasına şu şekilde devam etti ; “Bir kaç gün önce sosyal medyada odamızla ilgili yanlış algı yaratabilecek bir yazıya da açıklık getirmek istiyoruz. Tüm Türkiye genelinde Ziraat Odaları Delege seçimleri Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin Muhtar ve Azalar eşliğinde yapılır. Yüksek seçim kurulu kurallarına göre yapılmaz. 2018 yılında yapmış olduğumuz oda seçimlerinde eskiden olduğu gibi Türkiye Ziraat Odaları birliğinin genelge ve kurallarına göre yapılmış ve ekibimiz tarafından kazanılmıştır. Fakat seçime itiraz edilip yerel mahkemenin verdiği karar neticesinde seçimin tekrarlanıp yüksek seçim kurulu kurallarına ve askı süresine göre tekrar yenilenmesi istenmiştir. Ben ve meclisimle bu karara saygı gösterip üst mahkemeye yapmış olduğumuz itirazla sonucunu beklemeden seçimi tekrar yenileyip ezici çoğunlukla ilk seçimde almış olduğumuz seçim sonucundan daha yüksek bir oy oranı ile Dalaman’da 25 mahallenin 23’nü alarak seçimi tekrar kazanıp çiftçilerimizin güven ve desteğini aldık. Şunu da belirtmek isterim ki şahsın ve meclis üyelerimiz yönetime geldiğimiz altı buçuk senedir odamızdan hiç bir şekilde maaş ve benzeri ücret almamaktadır. Buradan sizin aracılığınızla tüm ekibime de bundan dolayı da teşekkür ediyorum. “Sessizliğimiz efendiliğimizden” ve sadece Dalaman Tarımına Çiftçilerimize katkı sağlamak için olan gayret çabamızdandır ”dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.