Dolar 32,5643
Euro 35,0187
Altın 2.435,25
BİST 9.760,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Dalaman’da 19 Mayıs sosyal mesafeli törenle kutlandı

Dalaman’da 19 Mayıs sosyal mesafeli törenle kutlandı
REKLAM ALANI
Mayıs 19, 2020 4:49 pm
3.362
A+
A-

Dalaman’da 19 Mayıs sosyal mesafeli törenle kutlandı

98202291 263785771664948 5857268869760024576 n

 

Dalaman’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk konuldu.

Koronavirüs salgını sebebiyle sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat edilen törene Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Taner Şen, İlçe Gençlik ve Spor Müdür Vekili Hakan Semerci, Ak Parti Dalaman İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Dalaman İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri katıldılar. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü çelenginin sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile tören sona erdi.

Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan’ın , “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” kutlama mesajı, ” Milletimizin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadelenin başlangıç günü olan 19 Mayıs 1919 “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” nın 101. yıldönümünü gururla kutluyoruz.

19 Mayıs 1919; Türk Milleti’nin bağımsızlığına atılan ilk adımı, aynı zamanda milletimizin birlik ve beraberlik içinde bağımsız olarak onuruyla yaşama kararlılığının ilan edildiği gündür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bugünü gençlerimize bayram olarak armağan etmesi de, ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan gençlerimize verdiği önemin simgesidir.

Atatürk’ün her konuda güvendiği ve bugünü bayram olarak armağan ettiği Türk Gençliği de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ATA’ sının emanetine sahip çıkacak, O’nun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin aşılması için üstüne düşen görevi yerine getireceğine inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve tüm milletimizin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı”nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş; “Milletimizin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı tarihin 101. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

19 Mayıs 1919 günü Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi, tarih sayfalarından silinmek istenen milletimizin yeniden var oluşunu sağlamış, milletimizin sarsılmaz azim ve inancı bütün yurdu sarmış ve Millî Mücadele’nin sonu zaferle sonuçlanmıştır.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü,  birlik ve beraberliğimizin sağlanması yolunda kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı bu anlamlı günün 101. yıldönümünde,  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.