Dolar 32,3652
Euro 34,9704
Altın 2.323,66
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 23°C

Dalaman’da “Eküy Projeleri”ne devam

Dalaman’da “Eküy Projeleri”ne devam
REKLAM ALANI
Kasım 12, 2014 9:59 am | Son Güncellenme: Kasım 12, 2014 10:01 am
1.439
A+
A-

Dalaman’da “Eküy Projeleri”ne devam

Dalaman’da Eküy projesi kapsamında 19 çiftçiye “Entegre Mücadele Ürün Sertifikası ve Entegre Mücadele Üretici Sertifikası” verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2010 yılında uygulamaya konulan Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) kapsamında Dalaman İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Dalaman İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz, EKÜY projesinin kaliteli ve ilaç kalıntısı bulunmayan ürün elde edilmesi, faydalı organizmaların korunması ve desteklenmesi, çiftçilerin kendi bahçesini düzenli aralıklarla kontrol edebilme ve karar verme düzeyine getirilmesini hedefleyen, aynı zamanda ilaçların çevrede oluşturduğu olumsuzlukların en aza indirilmesine de katkı sağlamayı amaçladığını söyledi.

Proje kapsamında 2014 yılında limon ve örtüaltı domates yetiştiriciliği yapan 19 çiftçinin bahçe ve seralarının hasada kadar düzenli olarak kontrol edildiğini ifade eden Akdeniz, “çiftçilerimiz hastalık ve zararlılar konusunda bilgilendirilmiş, teknik talimatlar doğrultusunda ve gerektiğinde kimyasal mücadeleye gidilmesi konusunda tavsiyelerde bulunulmuştur” dedi.

Akdeniz şunları kaydetti: “Çiftçilerimiz bu proje ile yetiştiriciliğini yaptığı ürünlerde görülen hastalık ve zararlılarla ilgili yeterli bilgiye sahip olarak karşılaştıkları sorunlara uygun mücadele yöntemlerini belirleyecektir. Özellikle ruhsatsız ve gereksiz ilaç kullanımının önüne geçmeyi amaçlayan EKÜY Projesi kapsamında domates üreticisi 12 çiftçimizin ürünü nisan ayında ve narenciye üretici 7 çiftçimizin  ürünleri de eylül ayında  analiz edilmek üzere ilgili laboratuvara gönderilmiş, sonuçların olumlu çıkması ile birlikte bu üreticilerimiz “Entegre Mücadele Ürün Sertifikası ve Entegre Mücadele Üretici Sertifikası” almaya hak kazanmışlardır. Önümüzdeki yıllarda da İlçe Müdürlüğümüzün EKÜY Projesi çalışmaları artarak devam edecektir”

Dalaman Gazetesi

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.