Dolar 32,3650
Euro 34,9694
Altın 2.325,97
BİST 9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Dalaman’da Muhtarlar günü kutlandı

Dalaman’da Muhtarlar günü kutlandı
REKLAM ALANI
Ekim 19, 2020 3:36 pm | Son Güncellenme: Ekim 19, 2020 3:39 pm
1.511
A+
A-

Dalaman’da Muhtarlar günü kutlandı

19 Ekim Muhtarlar günü Dalaman cumhuriyet meydanında törenle kutlandı.

Haber : Güngör ÇOBAN

DSC 0131

DALAMAN MUHTARLAR GÜNÜ

Dalaman Muhtarlar ve azalar derneğinin Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla devam etti. Daha sonra, Dalaman Muhtarlar ve azalar derneğini başkanı  merkez mahalle muhtarı Mustafa Kemal Yaman konuşma yaptı.

DSC 0134

DALAMAN MUHTARLAR GÜNÜ

19 Ekim Muhtarlar Günü törenine, Dalaman ilçe milli eğitim müdürü Taner Şen, Kaymakamlık yazı işleri müdürü Vural İşli, AK Parti İlçe Başkanı Şefik Oğuz,  MHP Dalaman İlçe Başkanı Gürhan Hoplar, İlçe  tarım müdürü Ergün Akdeniz, Ziraat odası başkanı Tevfik Tayfun Tuncay,  kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

DSC 0138

DALAMAN MUHTARLAR GÜNÜ

 

Dalaman Muhtarlar ve azalar derneğini başkanı  merkez mahalle muhtarı Mustafa Kemal Yaman yapmış olduğu konuşmasında ise şunları söyledi ;

“Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan Muhtarlık Teşkilatı ilk olarak 2. Mahmut döneminde 19 Ekim 1829 yılında kurulmuş ve çalışmaya başlamıştır.

19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2015/11 sayılı Başbakanlık genelgesi ile 19 Ekimin yani bugünün Muhtarlar Günü olarak kutlanması belirlenmiştir.

19 Ekim Muhtarlar Gününü 5. kez idrak ettiğimiz bugünü başlatan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Hükümetimize ve tüm siyasi partilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Hükümetimiz tarafından muhtarlarımızın önce bir nebze ekonomisi düzeltilmiş ve alınan kararlarla maaşlarımız artırılmış, daha sonra Cumhuriyet tarihinde 19 Ekim günü Kanunla muhtarlar günü olarak kabul edilmiş ve muhtarlarımız daha onurlu bir yaşama kavuşmuştur.

Buna vesile olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunarız.

Saygıdeğer misafirlerimiz, sevgili muhtar arkadaşlarım 19 Ekim Muhtarlar Günümüzün hepimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim.”dedi.

Sona eren törenin ardından Dalaman Gürköy Veli Baba Restaurant ta Dalaman muhtarlarına kahvaltı ikram edildi.

Kahvaltı programına  Dalaman belediye başkanı Muhammet Karakuş, Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, Dalaman ilçe Jandarma komutanı, Dalaman İlçe emniyet müdürü vekili ve Muhtarlar katıldı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.