Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Dalaman’da sokak hayvanları sahipsiz değil

Dalaman’da sokak hayvanları sahipsiz değil
REKLAM ALANI
Aralık 2, 2017 10:21 am
2.410
A+
A-

Dalaman’da sokak hayvanları sahipsiz değil

IMG 20171128 WA0066 - Dalaman'da sokak hayvanları sahipsiz değil

Dalaman Belediyesi Ortaca Belediyesi ve HAYDOS  işbirliği ile Dalaman Bülüşlü Mevki’nde bulunan Hayvan Barrınağı’nda sokak hayvanlarının  her türlü bakım ve tedavi si yapılıyor.

IMG 20171128 WA0065 - Dalaman'da sokak hayvanları sahipsiz değil

Dalaman Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor.Ortaca Belediyesi ve HAYDOS ile işbirliği içerisinde sokak hayvanlarının her türlü bakım ve tedavileri yapılıyor.Dalaman Belediyesi’ne ait ambulans ile yaralı hayvanlar bulundukları ortamdan alınarak Dalaman Bülüşlü Mevki’nde bulunan hayvan barınağına götürülüyor.Dalaman Belediyesi personeli veteriner tarafından Tedavileri yapılan sokak hayvanları iyileştikten sonra tekrar doğal ortamlarına bırakılıyor.Sokak hayvanlarının kontrolsüz üremelerinin önüne geçmek için hayvan barınağında kısırlaştırma ameliyatı da yapılıyor.

IMG 20171128 WA0033 - Dalaman'da sokak hayvanları sahipsiz değil

Konu ile ilgili açıklama yapan Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz “Dalaman Belediyesi olarak sokak hayvanlarına gerekn önemi veriyoruz.Ortaca Belediyemiz ve HAYDOS ile ortaklaşa bir çalışma içerisindeyiz.Belediyemiz veterineri sürekli hayvan barınağımızda mesai saati gözetmeden çalışmalarını sürdürüyor.Ortaca Belediyesi ve bizin toplam 7 personelimiz sokak hayvanları için sürekli Bülüşlü Mevki’nde bulunan hayvan barınağımızda çalışıyor” dedi.

IMG 20171128 WA0017 - Dalaman'da sokak hayvanları sahipsiz değil

Sokak hayvanlarının bakım ve tedavileri konusunda da açıklama yapan Başkan Şaşmaz  ” Dalaman Belediyesi ,Ortaca Belediyesi  ve Haydos ( Hayvan Dostları Derneği) Türkiye’de örnek bir protokol ile sokak hayvanları konusunda  beraber çalışmaktadır. Bu kapsamda bir veteriner hekim bir tekniker ve  7 personel ile hizmet vermektedir. Hayvan barınağımızda 2015- 2017 5200 köpek kısırlaştırıldı bununla birlikte 1800 kedi kısırlaştırıldı. Kısırlaştırılan kedi ve köpeklerin aşı ve paraziter uygulama yapıldı. Kısırlaştırılan köpeklere küpe ve mikrocip takıldı. 2015-2017 yıllarında 7200 yardıma muhtaç hayvan Dalaman Belediyesi Geçici Bakım Evi’ne alınarak tedavi edildi. Dalaman Atakent Bülüşlü mevkinde bulunan barınakta 900 köpek 200 kedinin bakımı sağlanmaktadır.

IMG 20171128 WA0041 - Dalaman'da sokak hayvanları sahipsiz değil

Sokaklarımızda yaşayan canlıların yılda 4 kez parazit uygulamaları yılda 1 kez aşıları yapılmakta. Traş olması gereken teriyer ve benz ırkların traşları yapıldı. Bunun ile birlikte ilçemizin çeşitli noktalarında beslenme odakları oluşturuldu. Ve yaz ayları için belirlenen noktalara otomatik suluklar konuldu.

Vatandaşları sokak canlıları konusunda bilinçleştirmek için afişler asıldı. Okullarımızda sokak hayvanları ile ilgili bilgilendirme yapıldı. İlçemiz sokaklarında trafik kazası  ve benzeri tramvatik nedenler ile vücudunda kırıklar oluşan 336 hayvana asteosentez ( kırık ameliyatlara ve amputasyon ) yapıldı” dedi.

Sınırlarımızı aştık

Dalaman Belediyesi olarak komşu ilçelere de sokak hayvanlarının kısırlaştırılması konusunda destek olduklarını ifade eden Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz “Dalaman Belediyesi olarak sınırlarımızı aşarak kardeş ilçe kapsamında Burdur’un Gölhisar , Yeşilova ve Çavdır ilçelerinde bu ilçelerin istekleri üzerine beş yüze yakın hayvan kısırlaştırıldı. Tedavileri traşları aşı ve bakımları yapıldı. Bu ilçelerde Belediyemizin ambulans ve çalışmaları büyük takdir toplayarak örnek belediye olarak gösterildi “dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.