Dalyan’ın onur konuğu 88’lik delikanlı


Dalyan’ın onur konuğu 88’lik delikanlı
Açık Su Yüzme Yarışlarının duayen sporcusu efsane yüzücü Hüseyin Levent Aksüt bu yıl yapılacak olan Dalyan Açık Su Yüzme yarışlarının onur konuğu olarak davet edildi.
Dalyan Tanıtım Derneği Başkanı Mehmet Çobanoğlu, Dalyan Açık su Yüzme Yarışları’nın bu yıl 28-29 Nisan 2018 tarihinde yapılacağını söyledi.
Etkinliğe her yıl yüzlerce sporcunun ve misafirlerin katıldığını ifade eden Dalyan Tanıtım Derneği Başkanı Mehmet Çobanoğlu, “bu etkinlikler bölgemizin tanıtımının yanında turizm sezonunun bir nebze de olsa erken tarihlerde başlamasına ve bölge esnafımıza katkı sağlıyor” dedi.
Dalyan İztuzu plajında yapılacak olan etkinliklere katılan tüm misafirlerin bir turizm elçisi olarak bölgeden ayrıldığına işaret eden Çobanoğlu, “bu düşünceyle, bölgemizin tanıtımına katkı sağlayacağını düşündüğümüz kişileri her yıl onur konuğu olarak davet etmeyi planladık. İlk olarak da daha önceki yarışlarda da bizleri yalnız bırakmayan Açık Su Yüzme Yarışlarının duayen sporcusu efsane yüzücü 88 yaşındaki Hüseyin Levent Aksüt’ü davet ettik. Davetimizi kabul edip gerçekleşecek olan Dalyan Açık Su Yüzme Yarışına Onur konuğumuz olarak katılacaktır. Kendisini onur konuğumuz olarak ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı bildirir ve yarışımızı onurlandırdığı için teşekkürlerimizi sunar başarılar dileriz” açıklamasında bulundu.
Hüseyin Levent Aksüt kimdir?
1930 yılında İstanbul’da doğdu. 1953 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesini bitirdi. 1955 yılında sınıf arkadaşı Yaşar Marulyalı ile birlikte UMO Mimarlık Mühendislik Müteahhitlik ve Müşavirlik Limited Şirketini kurdu. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok müsabaka kazandı ve inşa ettirdi. Otomatik otopark ve Antalya Cam Piramit projeleriyle Avrupa Çelik Birliği ödüllerini aldı. Uluslararası Londra İslam Kültür Merkezi ve Cami müsabakasında 2.inci oldu. Dumlupınar Zafer Anıtı, Kıbrıs Atatürk Anıtı ve Kıbrıs Barış ve Özgürlük Anıtını yaptı. 1951 yılında İstanbul Aletli Jimnastik ikinci kategori şampiyonu olmuştur. 1955 yılında Hicran Hanım ile evlendi. 2 erkek çocuk, 1 kız 1 erkek torun sahibidir. 1956 yılında oğlu Murat doğdu ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdi. 1963 yılında oğlu Caner doğdu ve Unıte Pedegojı de l’ achitektecture Paris mezunudur. 1960 yılında İstanbul belediyesi Planlama Müdürlüğünde bulundu ve belge Tatbikatı yönetmeliğini hazırladı. 1962-69 yıllarında Mimarlar Odası Merkez ve Şube Yönetim Kurumlarında çalıştı. 1972-82 yılları arasında Ayazağa İTÜ Kampüsü Müşavir Mimarlığını yaptı. 1979 yılında USKON Uzay Sistem Konstrüksiyonları San. ve Tic. A.Ş.’yi kurarak Türkiye’ye ilk defa çelik prefabrike uzay kafes sistemini getirdi. 1997 yılında TODEV Vakfının kurulmasını sağladı ve başkanlığını yaptı. Göztepe’deki Todev okulunu projelendirdi. Halen bu vakfın onursal başkanıdır. 1998 yılında Türk Serbest Mimarlar Derneği İstanbul Şubesini kurdu, başkanlığını yaptı. 2002 yılında İstanbul Serbest Mimarlar Derneğini kurdu. Geçici Başkanlığını yaptı. 1976-80 ve 2000-02 yıllarında iki defa İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü başkanlığını yaptı. Uluslar arası Olimpiyat Komitesinden olimpizme karşılıksız hizmet ve insanlar arasındaki dostluğun pekiştirilmesindeki çabaları için İ.Y.İ.K ne verilen takdir diplomasını aldı. 2013 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi 60 yıl Onur Belgesi aldı. Keman çalar ve her sene Milli Olimpiyat Komitesinin düzenlediği Boğaziçi Maraton Yüzme Yarışlarına iştirak eder ve derece alır. 2002 yılında Yunan Adası Meis’den Kaş’a yüzerek 2 madalya birden almıştır. Halen mimarlık ofisinde Yaşar Marulyalı ile birlikte çalışmaktadır. Halen İTÜ Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve ARGEM’in başkanıdır. Uskon Uzay Sistem Konstrüksiyonları yönetim kurulu ikinci başkanıdır.