Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 22°C
REKLAM ALANI
Ocak 3, 2018 11:01 am
1.831
A+
A-

Değişim işbirliği toplantısı Polonya’da yapıldı

IMG 0172 -

Erasmus+ Ana Eylem 2 – Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği (KA2) altında yer alan Stratejik Ortaklıklar adı altında Türkiye Ulusal Ajans’ı tarafından desteklenen  Türkiye, Polonya, İtalya, Portekiz ve İspanya’nın katılımı ile ”Young Enterprising Students“ (Genc Girişimci Öğrenciler) adlı Erasmus + projesinin ilk toplantısı 11 -15 Aralık 2017 tarihleri arasında Polonya Czestochowa şehrinde Szkola Podstawowa Marii Kownackiej okulunda yapıldı.

IMG 0162 -

Proje planlama toplantısına Hürriyet İlkokulu müdürü Nurettin Akça ve İngilizce öğretmeni Necla Avcı Sezen katıldı.

 

Proje çalışmaları sırasında öğretmenler yetkililer ile görüşerek, şehrin tarihi, coğrafi ve kültürel yerlerini görebilmenin yanında  ülkenin  eğitim-öğretim sistemleri hakkında bilgi  edindiler.

IMG 0170 -

Proje hakkında bilgi veren Nurettin Akça, “Young Enterprising Students’ adlı projemiz  Erasmus Ana Eylem 2 – Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği (KA2) altında yer alan Stratejik Ortaklıklar kapsamında hibe almış bir projedir. Projemiz 2017-2020 yılları arasında devam edecek üç yıllık bir projedir. Projemizin amacı işsizliğin her gecen gün arttığı günümüzde öğrencilerimizin girişimcilik ruhunu ortaya çıkarmak , genç yaştan itibaren girişimciliği benimsemelerini ve yapabileceklerinin farkına varmalarını sağlamaktır. Proje kapsamında yürütülecek olan tüm faaliyetler öğrencilerimizin girişimcilik potansiyellerinin artmasına yönelik ve üretmenin önemini anlamaya yönelik faaliyetlerdir. Proje süresince  öğrenci ve öğretmenlerimiz proje kapsamında okulumuzda  ve ayrıca ortak ülkelerdeki okullardaki proje çalışmalarına katılacaklardır. Projemizin okulumuz için büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Bunun yanı sıra öğrenci ve öğretmenlerimiz farklı ülkelerin kültürlerini tanıyarak kültürler arası benzerlik ve farklılıkları  gözlemleme imkanına sahip olacak ve ülkemizi ve ilçemizi proje ortaklarımıza tanıtma fırsatı bulacaklardır” dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.