Dolar 32,3297
Euro 35,0425
Altın 2.281,75
BİST 8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Az Bulutlu
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 26°C
Pts 26°C

– Demir; “Hastaneler bitirilemiyor”

– Demir; “Hastaneler bitirilemiyor”
REKLAM ALANI
Ekim 22, 2016 1:03 pm
1.602
A+
A-

– Demir; “Hastaneler bitirilemiyor”

omr_0215

 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir ve CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, yapımı devam eden 100 yataklı yeni Ortaca Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

 

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, hastane inşaatının bir an önce bitirilerek eski hastane yerinin vatandaşlardan da gelen talep üzerine sadece Ortaca’ya değil bölgeye hizmet verebilecek şekilde “Çocuk ve doğum hastanesi” ve “Diş ve Ağız Sağlığı merkezi” olarak dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

-600 günde bitecekti, bin gün oldu

Bölge için 100 yataklı hastanenin çok önemli bir yatırım olduğunu belirten, CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, “bölge milletvekilleri olarak bu hastanenin tamamlanması konusunda takipteyiz. Buraya sık sık gelerek incelemelerde bulunuyoruz. 600 günde bitmesi gereken hastane yaklaşık bin güne yaklaştı. 2 katına yaklaşan bu süreçte dileğimiz bir an önce tamamlanmasıdır. Türkiye’nin kaynaklarının büyük bir kısmı İstanbul’a aktarıldığı için bu bölgelerdeki hastaneler, sağlık hizmetleri maalesef yeterince hızlandırılamıyor. Muğla’daki eğitim ve araştırma hastanesi de aynı şekilde, bakanlar geliyorlar müteahhitlerden söz alıyorlar. Hatta 2-3 ay önce bitirilecekmiş gibi propagandalar da yapıyorlar ama gördüğümüz kadarıyla her seferinde gecikiyor, ihaleler iptal ediliyor. Muğla turizm bölgesi olmasına rağmen hastane konusunda yatırımlar bir türlü bitirilemiyor. Bu durum bölge halkını ve bizleri de üzüyor.

-Acil sağlık hizmetlerinde sıkıntı var

Bitirildiği takdirde güzel bir hastane olacağını ifade eden Milletvekili Demir, “şuan içinde hiçbir tıbbi cihaz yok. Umarım ihale edilmiştir ve kısa sürede biter. Beklentimiz 5-6 ay içerisinde buranın tamamen hizmete açılması, helikopter pisti gibi eksiklikler var. Bunların daha sonra tamamlanacağını ümit ediyoruz. Özellikle acil sağlık hizmetleri konusunda bölgemiz çok sıkıntı çekiyor. Fethiye acil servis yetersiz hala ona bir çözüm bulamadılar. İnsanlar acil servislerde perişan, bu bölgede Dalaman ve Ortaca da öyle. Hastalar Muğla’ya gidiyor. Muğla’da da zaten mevcut durum pek iç açıcı değil. Antalya’ya, Denizli’ye, İzmir’e göndermek durumunda kalıyorlar. Ağır hasta olanlar için Muğla’da çözüm hala bulunamadı”  dedi.

-Çocuk ve doğum hastanesi

Bölge halkının en iyi sağlık hizmetini alabilmesi için konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini aktaran Demir, “Ortaca ve bölgemiz açısından baktığımızda bir doğum ve çocuk hastanesi, diş hastanesi yok. Biran evvel bu binanın bittikten ve sağlık hizmetini vermeye başladıktan sonra mevcut hastanenin bir bölümünü çocuk ve doğum hastanesine dönüştürülmesi talep ediyoruz, çünkü böyle bir hastane Fethiye’de de yok. Bu konudaki bizim teklifimiz ve bölge halkının talebi de budur. Mevcut devlet hastanenin doğum ve çocuk hastanesine dönüştürülmesi, Kaş’tan, Muğla’ya kadar önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır” ifadelerini kullandı.

-Diş ve Ağız Sağlığı merkezi daha da iyileştirilmeli

Ortaca Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan Diş ve ağız sağlığı merkezinin Ortaca’ya yakın olan Köyceğiz ve Dalaman’dan gelen vatandaşlara da hizmet vermeye çalıştığını kaydeden Demir, “Diş ve ağız sağlığı açısından baktığımız zamanda bölgede büyük bir açık var. Cihaz donanımları daha da geliştirilerek rahat bir ortamda hizmet sunulabilir. Bu konuda da çalışmalar yapılması büyük bir ihtiyacı karşılayacaktır. Bu konuları takip ediyoruz. İktidarı ikna etme konusunda çalışmalarımıza halkımızın desteği ile devam edeceğiz.”

-Bakan 19 Mayıs 2015’e yetiştirilmesini istedi, 4 defa süre uzadı

21 Ekim 2013 tarihinde TOKİ tarafından 21 milyon 648 bin liraya ihalesi yapılan yeni Ortaca Devlet Hastanesi’nin 17 Ocak 2014 yılında yer teslimi yapılarak 600 günde teslim edilmek üzere yüklenici firma tarafından inşaatına başlandı.

Eylül 2015’de bitirilerek hizmete açılması beklenen Hastane inşaatının tamamlanamaması üzerine yüklenici firmanın 4 defa süre uzatımı aldığı öğrenildi.

Kasım 2014’de inşaatı devam eden Ortaca Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunan dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yetkililer tarafından hastanenin haziran ayında bitirileceğinin belirtilmesi üzerine 19 Mayıs 2015’e yetiştirilmesini istemişti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.