Dolar 32,5017
Euro 34,7771
Altın 2.490,70
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 20°C
Az Bulutlu
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

DEVA PARTİSİ DALAMAN KONGRESİ YAPILDI

DEVA PARTİSİ DALAMAN KONGRESİ YAPILDI
REKLAM ALANI
Aralık 12, 2022 8:51 pm
961
A+
A-

DEVA PARTİSİ DALAMAN KONGRESİ YAPILDI

DEVA Partisi Dalaman ilçe kongresi Dalaman Esnaf odası toplantı salonunda yapıldı

Gerçekleşen toplantıya DEVA Partisi Muğla ve ilçelerdeki başkanları, CHP Dalaman ilçe başkanı, İYİ Parti Dalaman ilçe başkanı ve partililer ve vatandaşlar katıldı.

DEVA PARTISI DALAMAN 1 - DEVA PARTİSİ DALAMAN KONGRESİ YAPILDI

Açılış konuşmaları, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan kongre de tek aday olan Bilal Baykan Dalaman ilçe başkanı seçildi.

DEVA Partisi Dalaman İlçe başkanı Bilal Baykan gerçekleşen kongrede şu şekilde konuşma yaptı;  “Sayın İl Başkanım, Sayın İlçe Başkanlarım, Sayın İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Yönetici ve Temsilcileri, Sayın Delegeler, Değerli Misafirlerimiz ve Basının Değerli temsilcileri;

Beni DEVA Partisi Dalaman Kurucu İlçe Başkanlığı görevine layık gören Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan, Teşkilat Başkanımız Sayın Sadullah Ergin, İl Başkanım Sayın Emrah Çay’a teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum.

DEVA Partisi Muğla’da Kurulduğu ilk günden itibaren, inanarak görev yaptım ve bunun neticesinde Dalaman kurucu ilçe başkanlığı görevi tebliğ edildi. Bir Basın Grubu temsilcisi olarak gazeteciden siyasetçi olur mu? Sorusu meslektaşlarımdan ve çevremden geldi.

İlk karar verirken Rol modelim yüce önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK oldu. Vatanı kurtarmaya karar verdiğinde ilk yaptıklarından biri Gazete çıkarmak olmuş.

Atatürk, “Minber”, “İrade-i Milliye” ve “Hakimiyet-i Milliye” olmak üzere üç gazete çıkarmıştır.  Yaptıklarını ve yapacaklarını halka duyurarak kamuoyu oluşturmak isteyen Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı andan itibaren basından destek almış ve basının gücünü en etkili şekilde kullanmıştır.

Ve basını sürekli yüreklendirmiştir, Sözlerinden birinde; Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır. Gazeteciler, kanunun ve umumun menfaatlerinin aksine muamelelere şahit ve vakıf oldukları takdirde gerekli yayında bulunmalıdır. Matbuat hiçbir sebeple tahakküm ve nüfuza tabi tutulamaz demiştir.

Şimdi soruyorum sizlere Gazeteciler gördükleri yanlışların ne kadarını kaleme alıyor, hadi aldı diyelim kaç kişi bu yanlışları paylaşabiliyor. Peş peşe çıkan yasalarla basına ve vatandaşlarımıza korku yaratılarak düşüncelerini paylaşmanın önüne engeller konuyor.

Devlet Millet için var diyen iktidar neden yanlışlarını sorgulayan düşünceleri zincire vuruyor, işte bu noktada gördüklerimi, duyduklarımı samimiyetle anlatmak için siyasete girdim. Ulu önderimiz Cumhuriyeti kurarken yaşadığı zorlukları dile getiren bir dostuna söyledi sözde ‘’ AHALİYİ UYANDIRMAK LAZIM’’ dedi.

Bunun için her bireyin asgari müşterekte buluşarak Milletin refahı, adaletin tesisi, özgürlüklerin geri gelmesi, gençlerimizi ülke değiştirmemesi, doktorlarımızın başka ülkelere gitmeyerek hastalarına doğru zamanda, doğru teşhisleri yapmaları için,

Kadına şiddetin önüne geçmek, İstanbul sözleşmesi yaşatır demek için, tarlasını ekemeyen çiftçi, sarıkızı kesime göndermek zorunda kalan süt üreticisi, Narenciye üreticisinin Narları, portakalları,  hak ettiği değeri bulması için, ‘’AHALİYİ UYANDIRMAK LAZIM’’

Bu duygularla doğru bildiklerimizi ve yaşanan sorunları o sorunları çözebilecek ehil kadrolara anlatmak için siyaset yapmak lazım. Aynı şeyleri tekrar tekrar yaşamamak için siyaset yapmak lazım diyorum.

Eğer toplumun tüm kesimlerini mutlu etmek istiyorsak, tüm kesimi ile yan yana olmak zorundayız, eğer hane mutlu olmazsa, mahalle mutlu olmaz, mahalle mutlu olmazsa ilçe mutlu olmaz, ilçe mutlu olmazsa il ve Türkiye mutlu olmaz.

Dokunulan her el, her hane siyasetçin eğitimidir ve bu eğitim siyasetçi seçilince koltuğa oturunca  bitmez, çünkü ihtiyaçlar, beklentiler hep değişir, ben nasılsa oldum diye halk ile arasına mesafe koyanlar, ilerleyen zamanda siyasetin tozlu raflarında yerini alır. Bugüne kadar böyle oldu, yine böyle olacak,

EYT li arkadaşlara teşekkür ediyorum sosyal medyalarda milyonları geçen senkronize paylaşımlar ile iktidara geri adım attırdılar.

Bir buçuk milyon paylaşım aileleri de katınca 6 milyon demek  bu da %50 yi geçmek için gerekli bir oy demek, buda iktidarın bu kesimleri sadece oy deposu olarak kullandığının ispatı demek.

EYT li vatandaşlarımız paylaşımlarının  50-100 bin bandında olduğu dönem seçim kaybetsem de EYT ye hayır diyen saray.  Anketler de oy oranları düşmeye başlayınca  ve 50 binler milyonlara ulaşınca iktidarı kaybetme korkusu başladı.

İşte bu korku vatandaşın umudu oldu. Artık ihtiyaçlarını dile getiremeyenlere örnek emsal oldu, bundan sonra daha birçok kesimde milyonlar tepki verecek, ve veriyor ve mağduriyetlerini dile getirecek, ve getiriyor

İktidar için Yolun sonu gözüktü!  yıllarca hakkını savunan EYT hakkını elbet alacak, ama yapılanı unutmayacak, sandıkta cevabını verecek.

Bizde Dalaman teşkilatımız olarak Dalaman’ın tüm sorunlarını dinleyerek ehil kadrolara ulaştıracağız, Dalaman’ın Ankara da ki lobi sorununu çözeceğiz. Dalaman’ın sorunları çözmek için gerekli kurum, kuruluş ile temas edeceğiz, DEVA Partisi iktidarında Kazanan Dalaman Olacak, Oylar DEVA Olacak, Ankara’nın ve Büyükşehir’in tüm imkânlarını Dalaman’a seferber etmek için uğraşacağız. Bunu hep birlikte, Siyasetçi, Sivil toplum kuruluşları ve Gürleyk’ten Şereflere kadar tüm vatandaşlarımızla yapacağız. Seçim günü Mührümüzü Deva Damlasının üstüne vuracağız, gerisi Ehil ve Liyakatlı kadrolarımızda çok kısa sürede sorunlarımızı teker teker çözeceğiz.”dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.