Dolar 32,5118
Euro 34,9465
Altın 2.435,40
BİST 9.787,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Doğa ile baş başa kürek çektiler

Doğa ile baş başa kürek çektiler
REKLAM ALANI
Nisan 12, 2021 3:23 pm
2.412
A+
A-

Doğa ile baş başa kürek çektiler

Doğa ile baş başa kürek çektiler

Doğa ile baş başa kürek çektiler

 

 

Adını tarihi Galata Kulesi’nden alan Galata Kürek Takımı ile Dalyan Delta Su Sporları Kulübü Derneği üyeleri, 2 bin 400 yıllık kaya mezarları ile ünlü Dalyan kanalında ve Köyceğiz gölünde kürek çektiler.

Ortaca Dalyan’da su sporlarını geliştirmek, çocuk ve gençlere yaymak amacıyla Dalyan Turizm Tanıtım, Sosyal Gelişim ve Eğitim Vakfı (TUSEV) bünyesinde Dalyan Delta Su Sporları Kulübü Derneği kuruldu.

Galata Kürek Takımı, yeni kurulan su sporları derneğine destek vermek üzere Dalyan’a geldi.

Dalyan Tekne Çekek yerinde hazırlıklarını yapan kürek ve kano sporcuları teknelerini Dalyan kanalına indirdiler.

Sporcular, tarihi ve doğal güzellikler arasında yaklaşık 4 kilometre kürek çektiler.

Doğa ile baş başa kürek çektiler

Doğa ile baş başa kürek çektiler

 

-Dalyan Turizm Tanıtım, Sosyal Gelişim ve Eğitim Vakfı (TUSEV) İkinci başkanı Ertuğrul Ercan, Köyceğiz gölü, Dalyan kanalı ve denizle her tarafı suyla çevrilmiş bir bölgede su sporlarının çok daha önce yapılması gereken, geç kalmış bir proje olduğunu söyledi.

Ercan, “Hedefimiz, çocuklara, gençlere ve bölge halkına su sporlarını sevdirmek ve lisanslı sporcular yetiştirmek. Bölgemizde festivaller, kamplar, ulusal ve uluslararası etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz. Kürek ve kanoda Dalyan kanalında, Köyceğiz gölünde iki branşta güzel bir faaliyet yaptık. İnşallah bu sporu bölgemizdeki insanlarımıza sevdirip daha da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Galata Kürek takımına bugünkü katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

 

-Dalyan Delta Su Sporları Kulübü Derneği Başkanı Mert Mete de, “Dalyan kanalından Köyceğiz gölüne açılan kanal kısmında su sporları ile ilgili oldukça güzel bir alanımız var. Kürek ve kano disiplinleri bu bölge için oldukça uygun. Su sporları kulübümüzü Dalyan’da kurduk. 8 yaş üstü yüzmeyi bilen tüm gençlerimizi, çocuklarımızı kulübümüze bekliyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.