Dolar 32,3181
Euro 35,1379
Altın 2.293,12
BİST 9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi’nin son durağı Muğla oldu

Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi’nin son durağı Muğla oldu
REKLAM ALANI
Mayıs 31, 2021 2:59 pm
1.028
A+
A-

Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi’nin son durağı Muğla oldu

thumbnail DSC 2705

Dünyanın en tanınmış otomobil rallilerinden 15. Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi, Muğla Dalyan’da sona erdi.

Brüksel’den 16 Mayıs’ta yola çıkan araçlar, Belçika, Almanya, Avusturya, İtalya, Slovenya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan’ı geçerek Türkiye etabına Edirne’den başladı.

İstanbul, Ankara, Kapadokya, Adana, Mersin ve Antalya’dan geçen 7 araçlık kafile, Muğla’nın Ortaca ilçesindeki Dalyan mahallesine ulaştı.

Dalyan turuna katılan ralliciler Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman’ın verdiği startla, 12 kilometre yol kat ederek İztuzu plajını tepeden gören radartepe mevkisine çıktılar. Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bulunduğu İztuzu plajını ziyaret ettiler.

Ralli’nin Muğla Dalyan turu ralliye katılanlara günün anısına verilen çeşitli hediyelerle sona erdi.

thumbnail DSC 2620

Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, “Bu yıl ülkemizin ve dünyanın yaşadığı pandeminin getirdiği sıkıntılar nedeniyle bu kadar kısıtlı sürede ve daha az sayıda katılımla tamamlanmış bulunuyor. 15 yıl önce Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi sloganıyla başladıkları hedeflerinde hiçbir sapma yok. Dalyan’da üçüncü kez karşılamaktan mutluluk duyuyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllardaki organizasyonlarda da Dalyan ve Ortaca’mızın diğer güzellikleri de yer alır” dedi.

Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin, Brüksel’den başlayan turu Muğla Dalyan’da sorunsuz bir şekilde bitirmekten mutlu olduklarını söyledi.

Türkiye’nin güzelliklerini ve gastronomisini tanıtmayı amaçladıklarını belirten Serin, “Pandemi bütün spor alanlarında olduğu gibi bizi de etkiledi. Birçok arkadaşımız buradan döndüğü zaman iki hafta ev karantinası olacağından pandemi kurallarından dolayı yoldan geri dönmek zorunda kaldı. Biz yine de her şeye rağmen sloganıyla Dalyan’a geldik.” dedi.

Ralli organizasyonu kapsamında Dalyan’a üçüncü kez geldiklerini ifade eden Serin, “6 bin 500, 7 bin kilometre yol geldik. Dalyan bizim için özel bir yer. Bazı şeyler ara verince unutulur düşüncesiyle bu heyecanı kaybetmemek için bu yıl da düzenledik. Umarım 2022 yılında daha heyecanlı daha çok katılımlı bir ralli olur. 2022 yılında Tuna’dan Orhun’a bir ralli olacak. İpek yolu rallisi. Onun hazırlığı da yapılacak. Ağustos ayında onun güzergah çalışmasını yapacağız. Almanya’nın Tuna vadisinden Moğolistan’a kadar bir organizasyon olacak. Bu daha büyük bir heyecan olacak.” diye konuştu.

Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye Koordinatörü Ayşe Uğurlu ise, “Daha önceleri araç sayımız minimum 150 geliyordu. Bu yıl pandemiden dolayı araç sayımızı azalttık. Türkiye’nin çeşitli illerine uğrayarak Dalyan son durağımız oldu. Umarız önümüzdeki yıl pandemi bitmiş olacak ve biz daha büyük bir ekiple, daha büyük görsellikle gelmeyi düşünüyoruz.” açıklamasında bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.