Dolar 32,5203
Euro 34,9397
Altın 2.439,68
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 25°C

Fenerbahçe’nin hedefi şampiyonluk

Fenerbahçe’nin hedefi şampiyonluk
REKLAM ALANI
Şubat 5, 2014 7:53 pm
1.473
A+
A-

Fenerbahçe’nin hedefi şampiyonluk

Fenerbahçe Kürek takımı Köyceğiz’de kampa girdi. Köyceğiz gölünde günde iki antrenmanla çalışmalarını sürdüren kürekçiler her gün ortalama 50 kilometre kürek çekiyorlar. Sporcuların hedefi 26 Nisan’da yapılacak olan Türkiye şampiyonasında başarı göstererek milli takıma girebilmek ardından Avrupa ve dünya şampiyonluğu.

-Kürek sporunun merkezi olabilir
Fenerbahçe Kürek A Takımı Antrenörü Sonat Doğan, önceki yıllarda kışOKN 0138 - Fenerbahçe’nin hedefi şampiyonluk kamplarını Fethiye´de çalıştıklarını bu sene ise Köyceğiz´i denediklerini söyledi. Köyceğiz’in göl büyüklüğü ve tekne trafiği olmaması açısından kürek sporuna çok uygun olduğunu dile getiren Doğan “Çok uzun mesafeli antrenman yapabiliyoruz. İleriki yıllarda burası herhalde kürek sporunun kış spor merkezi olacak gibi gözüküyor” dedi.
-Günde 50 kilometre kürek çekiyorlar

Harcanılan enerji bakımından dünyanın en ağır sporlarından bir tanesini yaptıklarını kaydeden Doğan “bizim yarışlar 200 nabzın üzerinde oluyor. Günde ortalama hava düzgün olduğu zamanlar 50 kilometre su antrenmanı yapıyoruz. Onun yanında koşu ve ergono metre makineleri var onlarla çalışıyoruz, onun için yoğun geçiyor. 10 günlük bir kamp döneminde yaklaşık 500 kilometrelik bir su antrenmanı yapıyoruz” diye konuştu.

-Hedef avrupa ve dünya şampiyonluğu

Köyceğiz’deki kampın devamında milli takım kampının devam edeceğini söyleyen Doğan hedeflerinin avrupa ve dünya şampiyonluğu olduğunu ifade etti.

Doğan “Çalışmalarımız yoğun geçiyor. Milli takım seçmelerinden sonra bahar kupası ve Türkiye şampiyonası birinci ve ikinci ayağının finali var. 26 Nisan´daki Türkiye Şampiyonası finalinden sonrada milli takımla beraber Avrupa ve Dünya şampiyonalarına hazırlanıyoruz. Geçen yıl kürek milli takımı en başarılı yılını geçirdi. Gençler Avrupa Şampiyonasında iki tane finalimiz var. Dünya Şampiyonasında da 23 yaş altında iki tane dünya beşinciliği var. Bu ekipler madalyaya bir iki saniye uzak kaldılar. Bunlar Türkiye için çok ciddi başarılar. Çünkü Dünya şampiyonasında ya da Avrupa şampiyonasında final çekmek. Yani ilk altıya kalmak zaten başlı başına bir başarı. İlk altıya kaldıktan sonra madalya da olabiliyor. Hedefimiz ülkemize uluslararası yarışlarda madalya kazandırmak. Bunun için de elimizden geldiği kadar da çok çalışıyoruz”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.