Dolar 32,5272
Euro 34,7165
Altın 2.486,81
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

GÖRENLER ŞAŞTI KALDI….

GÖRENLER ŞAŞTI KALDI….
REKLAM ALANI
Nisan 19, 2021 1:23 pm | Son Güncellenme: Nisan 19, 2021 1:24 pm
3.216
A+
A-

GÖRENLER ŞAŞTI KALDI….

Turizmin gözdesi Dalyan’da görenler şaşırdı. Gözlerine inanamayanlar fotoğraf çekerek paylaştılar.

GÖRENLER ŞAŞTI KALDI….

GÖRENLER ŞAŞTI KALDI….

GÖRENLER ŞAŞTI KALDI….

GÖRENLER ŞAŞTI KALDI….

Ortaca’nın Dalyan mahallesinde Ortaca Belediyesi tarafından kapalı olan işletmelerden alınan “Katı Atık Toplama Parası” turizmcileri isyan ettirdi.

Dalyan’da bir işletmenin 492,12 lira olan fatura bedelinin 407,20 lirası Katı Atık Toplama Bedeli” olarak geldi. Başka bir işletmeye ise 916,20 lira “Katı Atık Toplama Bedeli” geldi.

-“MÜŞTERİ YOK, KATI ATIK BEDELİ NEDİR?”

Dalyan Otelciler Derneği (DOD) Başkanı Ali Mürşit Yağmur, “Bu kadar olmaz, Büyükşehir belediyesi mi, ilçe belediyesi mi kim sorumluysa çözüm bulsun” dedi.

Koronavirüs salgınından etkilenenlerin başında turizm camiasının geldiğine değinen Dalyan Otelciler Derneği (DOD) Başkanı Ali Mürşit Yağmur, “Pandemi döneminde kapalı olan işletmelerin “Katı Atık Bedeli ile ilgili Ortaca Belediyesi’ne ve Büyükşehir Belediyesi’ne başvurumuz oldu. İşletmeler kapalı fakat kapalı olan işletmeye Katı Atık Bedeli geliyor. Bununla ilgili hiç olmasa bu pandemi döneminde Katı Atık bedelinin alınmamasını talep ettik dinleyen yok. Belediye 1 yıldır hangi esnafın derdini dinlediniz de çözüm ürettiniz. Müşteri olmayan işletmeden hangi katı atığın toplama ücretini alıyorsunuz. Dalyan’da turizm işletmecisi zor durumda, müşteri yok. Bu dönemde esnafın yanında olun” diye konuştu.

Zar zor ayakta kalmaya çalışan esnafla uğraşacağınıza kaçak çalışan villa ve pansiyonlarla uğraşın diye Yağmur, “Bu dönemde resmi çalışan apart otel, pansiyon ve oteller kanuni tüm sorumluluklarını yerine getirmelerine rağmen onlarca kaçak villa misafir ağırlıyor. Evler günlük kiraya veriliyor. Biz konaklama tesisleri devletimize karşı yükümlülüklerimizi yerine getiriyorsak önce bu kanunsuz ve günübirlik çalışan yerler için gerekli çalışmalar yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

-“ESNAFI GÜLLÜK GÜLİSTANLIK GİBİ ZANNEDİP İŞTAHINIZ KABARMASIN”

Turizmci Yusuf Keskin de, “Ortaca Belediyesi’ne sesleniyorum. Hangi vicdanla bu katı atık toplama bedelini alıyorsunuz. Şimdi herkes suçu birbirinin üzerine atacak. Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir geçtiğimiz günlerde 2 yılı değerlendirdiği toplantıda katı atık toplama bedellerini ilçe belediyesi meclisi kararlaştırıyor demişti. Tüm bölgemizde olduğu gibi Dalyan’da 1 yılı aşkındır pandemiden dolayı çalışan işletme mi var. Madem ki kararı veriyorsunuz bari pandemi döneminde sembolik bir rakam alın. Ha bugün ha yarın açılacak umuduyla havuzları suyla doldurmamızla, temizlik yapmamızla su tüketimini görüp işletmeler güllük gülistanlık gibi zannedip iştahınızı kabartmasın. Dalyan’daki işletmelerden son 1 yılda ne kadar katı atık topladınız” açıklamasında bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.