Dolar 32,5535
Euro 34,9719
Altın 2.448,51
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 24°C

Güney ege kıyılarını tanıtmak için yelken açtılar

Güney ege kıyılarını tanıtmak için yelken açtılar
REKLAM ALANI
Temmuz 10, 2021 11:36 am
1.309
A+
A-

Güney ege kıyılarını tanıtmak için yelken açtılar

thumbnail Deniz Urunlerini Sanata Donusturen Sergi Acildi 4 1

 

Köyceğiz’de deniz tutkunu öğretmen çift, denizcilik konusunda farkındalık yaratmak ve Köy Okulları Değişim Ağı Derneği’nin (KODA) bilinilirliğine katkı sağlamak için ‘Denizden esen umut rüzgarları’ sloganıyla 6 metrelik ‘Aşina 2’ adlı yelkenliyle Güney ege kıyılarını tura çıktılar.

Köyceğiz Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Bölümü öğretmeni Emre Karakaş (30) ile eşi Beyobası Yusuf Niyazi Pirci Ortaokulu müzik öğretmeni Havva Karakaş (30) yelkenli tekne ile Köyceğiz gölünü geçerek, tarihi ve doğal güzellikler arasında Dalyan kanalından İztuzu plajına ulaştı.

Karakaş çifti yolculukları boyunca yaklaşık 240 mil yol katedecek. Çiftin turu, 5 antik kent, 79 koy, 1 göl ve 19 ada geçilerek Gökova Sedir adasında son bulacak.

Aşina 2 deniz camiasının yakından tanıdığı Habib Atınç tarafından İstanbul’da 2000-2002 yıllarında yelkenli kıyısal seyir teknesi olarak inşa edilmiş.

25 etaplık bir seyir planı olan tur boyunca koyların ve güney ege kıyılarının hikayelerini ve denizcilik kültürünü sosyal medya platformlarında, hazırlayacakları video ve görsellerle de okullarda öğrencilerle paylaşacaklar.

thumbnail DSC 3784

 

Macera tutkunu çiftin hedefi, Türkiye kıyılarında seyir yapmak, daha sonra Cebelitarık ve Atlantik geçişi. Ardından da ünlü denizci Sadun Boro’nun izinden dünya turu.

Öğretmen Havva Karakaş, Projemiz iki aşamalı. Birincisi ege bölgesinin kültürünü tanıtmayı düşünüyoruz. Tamamlandıktan sonra bu geziyi çocuklara anlatacağız. İkinci ve en büyük hedefimiz de Köy Okulları Değişim Ağı Derneği. Onların eğitimine biraz katkıda bulunmak istiyoruz. Bunun için de gittiğimiz koylarda gittiğimiz yerlerde tanıtım yapacağız. İnsanlara bunu anlatacağız” dedi.

Kendisinin denizci olmadığını ancak macera tutkunu olduğunu dile getiren Havva Karakaş, “Ben denizci değilim ama macerayı seviyoruz, güzel şeyler yapmak için her zaman cesaretimiz var. O yüzden beraber olduğumuz sürece güzel maceralara beraber atılacağız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Öğretmen Emre Karakaş da, Muğla’nın Türkiye’nin en uzun kıyılarına sahip bir bölge olduğunu dile getirdi.

thumbnail 20210708 083130

 

Karakaş, “Denizcilik konusunda daha da ileriye gidecek atılımlar yapmalıyız. Bunun için daha çok çalışmalıyız. Bende elimden geldiğince buna katkı sunmaya çalışıyorum. Sosyal sorumluluk projeleri hazırlıyoruz. Bu sene hazırladığımız proje ‘Denizden Esen Umut Rüzgarları’. Hedefimiz Köyceğiz’den başladığımız yolculuğumuzla Gökova körfezine ulaşmak. Yaklaşık 25 etabımız var Sedir adasında projemizi bitireceğiz. Güzergahımızdaki bütün koylarda konaklayarak, demir atarak koyların hikayelerini kültürel ve tarihsel hikayelerini anlatabileceğimiz kadar anlatacağız. Bir sunum hazırlayıp okullarda bu sunumla gençlere denizcilik hakkında bilgi vereceğiz. Hem denizcilik kültürünü anlatacağız hem de Güney ege kıyılarını anlatacağız. Hedefimiz bu yönde” diye konuştu.

Karakaş, “Şartlar uygun olduğu zaman öncelikli hedefimiz Türkiye kıyılarında seyir yapmak. Daha sonra Cebelitarık ve Atlantik geçişi hedefliyoruz. Tabii ki başarabilirsek her denizcinin hayali gibi ünlü denizci Sadun Boro’nun izinden dünya turu hedefimiz var”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.