Dolar 32,3828
Euro 35,0363
Altın 2.326,77
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

HASAN ÖZYER’DEN GÖCEK TÜNELİ VE 2B AÇIKLAMASI

HASAN ÖZYER’DEN GÖCEK TÜNELİ VE 2B AÇIKLAMASI
REKLAM ALANI
Haziran 4, 2015 3:49 pm | Son Güncellenme: Şubat 12, 2023 8:53 pm
1.469
A+
A-

HASAN ÖZYER’DEN GÖCEK TÜNELİ VE 2B AÇIKLAMASI

 

Ak Parti Muğla Milletvekili Adayı Hasan Özyer seçimlere sayılı günler kala, ilçelerdeki son turlarını sürdürüyor. Köyceğiz ve Dalaman’ın Mahallelerinde seçim çalışması yapan Hasan Özyer, Göcek Tüneli ve 2/B konusu hakkında da açıklamalarda bulundu.

 

Seçim dönemi boyunca Bakanlar Veysel Eroğlu, Nihat Zeybekci, Mevlüt Çavuşoğlu’nu ağırlayan Muğla’da, milletvekili adayları da mahallelerdeki çalışmalarını sürdürüyor. Milletvekili Adayı Hasan Özyer bu hafta pazartesi ve Salı günü Fethiye’de seçim çalışması yaparken, Çarşamba günü de Köyceğiz ve Dalaman’da mahalle ziyaretlerinde bulundu. Köyceğiz’de Pınar, Zeytinalanı, Hamit, Zaferler, Döğüşbelen mahallerinde ardından Dalaman’ın Kapıkargın, Şerefler, Kargınkürü ve Gürköy mahallellerini ziyaret eden Hasan Özyer, sorunları kolay çözmek için güçlü bir destek istedi.

“Göcek Tüneli ücretsiz olması konusunu takip edeceğiz”

Özyer, Göcek Tüneli ile ilgilide açıklamalarda bulunarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Göcek Tüneli ücretsiz olacak sözüyle rahatladıklarını belirtti. Hasan Özyer “Göcek tünelini yaptığımız dönemlerde, Karayollarının araçları akaryakıtsızlıktan çalışamıyordu. Turizm Bakanlığı’ndan para çıkartırdım. Öyle çalışma yapardık. Ambulanslar akaryakıt parası almadan hasta taşımazdı. Türkiye’nin topladığı vergilerin %89 u faize gidiyordu. Öyle bir dönemde sivil toplum örgütlerininde görüşünü alarak yap-işlet-devret modeliyle Göcek Tüneli yapıldı. Şimdi de yine hükümetimiz tarafından ikincisi açıldı. Başbakan’ımız ücretsiz olacağı sözünü verdi. Bizde tamamen ücretsiz olması için gereken girişimlerde bulunacağız. Konunun takipçisi olacağız” dedi.

“2-B konusunu Başbakan’ımıza ileteceğim”

Mahalle toplantılarında vatandaşların sorularını da yanıtlayan Hasan Özyer, 2-B arazilerinin değerlerinin yüksek olduğu konusundaki bir soru üzerine konuyu yeniden Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ileteceğini söyledi.

Özyer “Bildiğiniz gibi 2-B yıllardır süre gelen sıkıntılı bir süreçti. Hükümetimiz bu konuyu çözmek için bir girişimde bulundu. Vatandaşların bu arazilerinin tapusunu alması için emlak beyanı değerinin üstünden satışa çıkaracaktı. Ama CHP bu konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı. Anayasa mahkemesinin kararı üzerine rayiç bedelinin belirlenmesine karar verildi. Belirlenen fiyatlar bazı yerlerde uygunken, bazı yerlerde uygun olmadığı görülüyor. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu yerlerini aldı. Fakat hala sıkıntılı olan yerler var. Sayın Başbakanımız Muğla’ya geldiğinde bu konuyu görüştük. Kendisi bir dosya hazırlamamızı istedi. Bizde bir dosya ile kendisine aktarıp bu konudaki görüşlerimizi ileteceğiz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.