Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Hatice Nine’nin hayallerini Milas Belediyesi yıktı

Hatice Nine’nin hayallerini Milas Belediyesi yıktı
REKLAM ALANI
Mart 11, 2023 2:05 pm
503
A+
A-

Muğla’nın gelenek ve göreneklerine en bağlı köylerinden biri olan Çomakdağ’da yaşayan ve geçimini organik ürünler satarak kazanan 66 yaşındaki Hatice Nine’nin hayalleri Milas Belediyesi tarafından evine gönderilen yaklaşık 19 bin liralık borç yazısı ile yıkıldı. Belediye’nin tutumu yüzünden artık Milas’ta tezgah açmayı bırakmak zorunda kalan yaşlı kadın şimdi Muğla’da sokak sokak dolaşıp ekmeğini kazanmaya çalışıyor.
Ekmeğini, köyünde ürettiği organik ürünleri satarak kazandığını belirten 66 yaşındaki Hatice Yılmaz, Milas Belediyesi’nin köye gönderdiği faizi ile birlikte yaklaşık 19 bin liralık ceza yazısı nedeniyle ne yapacağına şaşırdığını belirterek, artık Milas’a girmeyi korktuğunu söyledi. Milas Belediyesi’nin kestiği ceza yüzünden artık rızkını Muğla merkez Menteşe’de her hafta kurulan semt pazarında aradığını ve isminin Hatice Yılmaz olduğunu belirten yaşlı kadın, “Yıllarca çalışıp didindim. Milas’ta daimi müşterilerim vardı. Kendi üretimim olan zeytin ve zeytinyağları ile dağlardan topladığım kekik, defneyaprağı gibi şeyleri satıyordum. Milas Belediyesi’nden sebebini bilmediğim bir nedenden dolayı anaparası 13 bin lira faizi ile birlikte yaklaşık 19 bin liralık ceza yazısı geldi. Ne ödeyecek durumdayım, ne de bir daha Milas’a girecek halim kaldı. Artık rızkımı Muğla Menteşe’de arıyorum. Gelen ceza kazandığım paradan daha fazla. Ben bu cezayı nasıl ödeyeyim” diyerek yaşadıklarına sitem etti.
Muğlalılar yardımcı oluyor
İlerleyen yaşına rağmen ekmek peşinde koşan yaşlı kadına saygı duyup yardımcı olan Muğla esnafı ise Hatice Nine’ye ürünlerini daha rahat satması için el arabası tahsis ediyor. Çocukluğundan bu yana çalışmayı düstur edindiğini üretip kazanmanın çok önemli olduğunu belirten Hatice Nine, “Çalışmak aynı zamanda sağlıktır. Ömrüm çalışmakla geçti. Çalışmam sayesinde sağlıklı olduğumu düşünüyorum. Köyden Milas’a inip çalışıyordum ama Milas Belediyesi’nin tutumu nedeniyle artık Milas’a girecek halim kalmadı” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.