Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Paz 27°C
Pts 25°C
Sal 24°C
Çar 24°C

İçimizdeki Boşluk

İçimizdeki Boşluk
REKLAM ALANI
Temmuz 4, 2023 3:37 pm
336
A+
A-

Bazen içinizde kocaman bir boşluk hissedersiniz. Öyle bir boşluktur ki bu, içinizi görebilen herkesi ve her şeyi yutabilecek kadar büyüktür. Bu bile korkutur sizi ve kimsenin görmesine veya boşluğunuzu fark etmesine izin vermezsiniz. Bilirsiniz ki sizin bile kontrol edemediğiniz şey, elbette ki başkaları için asla uygun değildir. Bu boşluk mutlaka doldurulmalıdır çünkü yine bilirsiniz ki doldurulmadığı takdirde eninde sonunda sizi tamamen sarıp, sizin bile kaybolmanıza sebep olabilecektir. Kimileri boşluğunu kendi kendine dolduramayacağını düşünerek, başkalarının yardım edebileceğini umar. Maalesef kendi boşluğunuzu genelde kendiniz doldurmak zorunda kalırsınız. Yardım isteseniz bile yardım etmeye çalışanlar birkaç kürek atıp doldurmaya çalışırken, unutmayın ki; siz iş makinesinin kepçesisinizdir.
İçinizdeki boşluğun sebebini de bilirsiniz, nasıl doldurulması gerektiğini de. Sadece bunu yapmayı istemek ve hazır olmak gerekiyordur. İnsanın bir dengesi var ve bu boşluk ne kadar büyürse dengeniz de o kadar bozulmaya başlar. Önce ruhunuz, ardından düşünceleriniz ve en sonunda bedeniniz isyan edip bozulabilir. Ancak; insan boşluğa düşmedikçe, kurtulma arayışına da girmez. Haliyle bu kurtuluş çabası içerisinde kendini daha iyi tanımak, ardından kendini anlamak, bizi biz yapan ruhumuzu sevmek ve böylece de özgür olmak mümkün olacaktır. Özü ve hassasiyeti bozulmuş bir ruhu sevmek, egoyu sevmektir ki; bunun adı kibirdir. Kendi görünüşünden, zekâsından, yeteneklerinden memnun olmayan ve hep başkalarına özenen kişinin kendini keşfetmesi, kendi olarak yaşaması zaten mümkün değildir. Kendisi olarak yaşamayan bir insanın hayatı da melankoliden yani boş hayallerden ibaret bir hayattır. Bu durum boşluğa düşmenin ta kendisidir. İçimizdeki boşluk duygusu kendimizi anlamakla kapanabilir. Kendinize kulak verin, iyice dinleyin, kendinize güvenin ve inanın. İnanmak içinizdeki gücü, içinizdeki güç hayata olan bağınızı, hayata olan bağınız da mutluluğunuzu arttıracaktır. İçinizde boşluğun yerine, sahip olacağınız huzurun ve rengârenk mutlulukların dolması dileklerimle.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.