Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 23°C
Çar 21°C

İmece usulü yapılan cami ibadete açıldı

İmece usulü yapılan cami ibadete açıldı
REKLAM ALANI
Nisan 13, 2016 1:57 pm
1.549
A+
A-

İmece usulü yapılan cami ibadete açıldı

DSC_2047 OMR_0063 OMR_0062

 

 

Köyceğiz’in Çandır mahallesinde yıkılma tehlikesi nedeniyle 2 yıl önce yıkılarak yöre halkı tarafından imece usulü ile yeniden yapılan Çandır Cami, ibadete açıldı.

 

İnşası 2 yıl süren ve 450 bin liraya malolan cami Köyceğiz Vaizi İhsan Uçar’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim eşliğizde açıldı.

Çandır Cami Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Arif Yalılı, gazetecilere yaptığı açıklamada, eski caminin de imece usulü ile yöre halkı tarafından yapıldığını hatırlatarak, caminin yıkılma riski taşıdığı için 2 yıl önce yıkıldığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, çevre belediyeler ve yöre halkının katkıları ile yine imece usulüyle yeni bir cami yaptıklarını belirten Yalılı, “Tüm yöre halkı cami için katkı sağladı. Eski cami yıkılma tehlikesi taşıyordu. Ayrıca mahallemizin turizm bölgesi olması nedeniyle daha modern bir cami yapmak istedik. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan, belediyelerden ve yöre halkından destek alarak camimizi 2 yılda tamamladık. Yöre halkımız ile cami inşaatında bedenen de çalıştık” dedi.

– 2 yıl köy konağında ibadet ettiler

Cami inşaatının 450 bin liraya malolduğunu belirten Yalılı, “Çandır Mahallemizde 650 kişi yaşıyor. Yeni camimizde 300 kişi aynı anda ibadet edebilecek. Camimizin yapımı 2 yıl sürdü. Bu süre zarfında köy konağımızı ibadethaneye çevirdik ve vatandaşlarımız ibadetlerini burada yaptı. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” diye konuştu.

– İplikçi Hatun Cami örneği

Köycağiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan ise, cami yapımına katkı sağlamanın önemine değinerek, şunları kaydetti:

“Konya’daki İplikçi Hatun Cami’nin yapımı için padişah emir vermiş ve kimseden yardım almadan sadece kendisinin katkıları ile yapılmasını istemiş. Ancak, yaşlı bir kadın hergün gelerek yardım etmek istediğini söylemiş. Kabul edilmeyince işçiler dinlenirken evdeki ipliklerini harca karıştırmış. Padişah rüyasında caminin sadece kendisi tarafından yapılmadığını görmüş ve işçilere sormuş. İşçiler de yaşlı kadının harca iplik attığını söylemişler. Cami yapımı için yapılan katkının ne kadar önemli olduğunu siz düşünün.”

Caminin açılışı Muğla Vali yardımcıları Kamil Köten, Salih Gürhan, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Köyceğiz Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Enver Kaptan, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Köyceğiz ilçe Emniyet Müdürü Burhan Şahin ve Çandır Cami Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Arif Yalılı tarafından yapıldı ve ilk namaz kılındı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.