Dolar 32,3828
Euro 35,0363
Altın 2.326,77
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

İztuzu direnişine destek…

İztuzu direnişine destek…
REKLAM ALANI
Ocak 6, 2015 9:52 am
1.337
A+
A-

İztuzu direnişine destek…

 

CHP, MHP ve HDP ile Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray taraftarları Dalyan İztuzu için tek vücut…

 

OMR 20051 - İztuzu direnişine destek...

İztuzu Plajını işletme hakkının Ortaca belediyesinden alınarak İngiliz ortaklı özel bir şirkete verilmesine ilişkin vatandaşlar tarafından gösterilen protestolara destek sürüyor.

Plaj girişinde kurulan direniş çadırını hergün yüzlerce kişi ziyaret ederek destek veriyor. Farklı futbol takımlarının taraftar grupları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri eylemlere katılıyorlar. CHP, MHP ve HDP temsilcileri de yaptıkları açıklamalarla eyleme detek vererek konuyu mecliste gündeme taşıyacaklarını söylediler.

-HDP’den destek

İztuzu Plajı’nın işletme hakkının Ortaca Belediyesinden alınarak İngiliz ortaklı özel bir şirkete verilmesine tepki gösteren vatandaşların plaj girişine kurdukları çadırı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanı Adalet Aydın, Yusuf Uludağ ve partililer ziyaret etti. Partililer plaj girişinde bulunan “İztuzu plajının özelleşmesini istemiyoruz” yazılı tahtaya imza attı.

-Talan siyaseti dünyanın her yerinde

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanı Adalet Aydın yaptığı açıklamada, sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde talan siyasetinin çok yaygın bir şekilde devam ettiğini ileri sürdü.

Ekoloji mücadelesinin evrensel bir mücadele olduğunu ifade eden Aydın, “Biz siyasiler tabi ki elimizden geldiği kadar bunu her tarafa duyurmak ve mücadele etmek için varız ama sivil toplm örgütlerinin mücadeleleri çok önemlidir. Talanlar da ancak bu şekilde durdurulabilir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanı Yusuf Uludağ ise, İztuzu’nun dünyanın en güzel yerlerinden birisi olduğunu ve özelleşmemesi gerektiğini ifade etti.

İztuzu plajının bakir ve yapılaşmadan uzak bir yer olduğunu belirten Uludağ, “Burayı yapılaşmaya açmak çevreye ve ekolojiye bir katliam demektir. Dünyaya meydan okumaktır. HDP Muğla örgütü olarak burada direnen mücadele eden arkadaşlara başarılar diliyoruz. Her zaman yanlarında olacağız” diye konuştu.

-Her kesimden destek İztuzu’nun ortak bir değer olduğunu gösteriyor

Çadıra hergün farklı kesimlerden ziyaretçilerin geldiğini ve kendilerini desteklediklerini anlatan İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) sözcüsü Murat Demirci de şunları söyledi:

“Bugün de çadırı HDP il teşkilatından ziyaret ettiler. Biz İztuzu kumsalının doğal yapısının bozulmaması için buranın özelleştirilmemesi gerektiğini, burayı halk adına yerel belediyenin işletmesi gerektiğini savunuyoruz. Eylemimize her kesimden destek alıyoruz. Bu da İztuzu’nun ortak bir değer olduğunu ve korunması gerektiğini gösteriyor. Bu destek çok güzel ve devam etmesini de istiyoruz.”

Demirci, sezon başlamadan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kumsala verilen önemi anlaması gerektiğini, kendilerini haklı görerek ve gerekeni yapmasını istedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.