Dolar 32,3777
Euro 35,0535
Altın 2.326,80
BİST 9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

İztuzu’nun geleceği masaya yatırıldı

İztuzu’nun geleceği masaya yatırıldı
REKLAM ALANI
Şubat 10, 2015 3:15 pm
1.385
A+
A-

İztuzu’nun geleceği masaya yatırıldı

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin, İztuzu ihalesini iptal edeceklerini ve carettaları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine emanet edeceklerini açıklamasının ardından harekete geçen Rektör Prof.Dr.Mansur Harmandar , kaymakam, belediye başkanı ve ilgili kurum amirleri ile toplantı düzenledi.

 

Dalyan Resort otelde düzenlenen toplantıya vali yardımcısı Kamil Köten, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, belediye başkanı Hasan Karaçelik, Köyceğiz kaymaklamı Gürkan Demirkale, Belediye başkanı Kamil Ceylan ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

-En güzel tursitik ve doğal yer olarak gelecek kuşaklara devretmek istiyoruz

-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mansur Harmandar “İztuzu Plajı’nı yakından tanıyan kurumlardan plajla ilgili bilgi almaya geldim. Şu anda plajın konumuyla ilgili sayın Bakanımız “hocam burayı size emanet ediyorum” dedi. Emaneti iyi yönetmek için burayla ilgili bilgisi olan yakınlarımızdan bilgi almak istedim. Burayı Türkiye’nin en güzel tursitik ve doğal yeri olarak korumak, geliştirmek ve gelecek kuşaklara devretmektir. Şu anda buranın işletilmesiyle ilgili bir planımız yok. Bakanlık bizi görevlendirdi. Yapacağımız protokol çerrçevesinde burayı korumaya geliştirmeye buradaki bio çeşitliliği korumak ve geşliştirmek, gerekirse tedavi etmek amacımız. Burayı dünyanın doğal bir alanı olarak geliştirmekten başka amacımız yok. Üniversite olarak burayı dünyaya tanıtmak istiyoruz” dedi.

İztuzu’nu ticari bir alan olarak görmediklerini ifade eden Harmandar, “Bizim ticari amacımız yok. Kar eden bir kuruluş değiliz. Özellilke birinci planımız buranın tanıtılması için akademik çalışmalar yapmak. Projelerle buradaki doğal varlıkları araştırmak tanıtmak, geliştimek. Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak. İztuzu Plajı’nda bütün üniversitelerle birlikte çalışacağız. MSKÜ olarak burada akademik çalışma yapmak isteyen bize yardım etmek isteyen herkesle birlikte çalışacağız. Plajdaki ticari faaliyetlerle ilgili kararı Bakanlık verecek. Bu konuda da toplantıya katılanlarla görüş alışverişinde bulunacağız. Bu toplantı küçük bir bilgi edinme toplantısı, gerekirse ileride Bakanlığın bize verdiği talimat çerçevesinde sivil toplum örgütleriyle de bir toplantı yapabiliriz. İztuzu Plajı hepimizin” diye konuştu.

-Doğal kalsın derken, doğallığı öldürebiliriz

-Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) başkanı Yücel Okutur ise “DOKTOB olarak bölgemizin turizmi ve doğasının geleceğinin çok önemli olduğunu düşünüyorum ifadelerini kullandı.

Okutur, “Buraları işletmeye açarken bio ve ekoturizmin çok iyi tahlil edilmesi lazım. Şu anda İztuzu plajıyla ilgili kesinleşmiş bir şey söz konusu değil. Orada bir işletmenin olamama diye bir şansı yoktur. Eğer orada bir işletme olmazsa biz İztuzu’nu tamemen kaybedeceğiz demektir. Hem de doğasıyla, caretta carettalarıyla ve doğal yapısıyla birlikte. Çünkü günde ortalama 3 bin kişinin geldiği bir bölgeyi kendi halinde bırakılması düşünülemez. Doğal kalsın derken doğallığı öldürebiliriz. Bunların tahlilleri ve eleştirileri ile incelemeleri yapılacak. Burada yaşayan hiç kimse tereddüt  etmesin ki burada en güzel çözüm bulunacaktır. İztuzu dünya çapında tanınan bir yerdir. Burada herşeyin çok iyi şekilde tahlil edilerek bazı şeylere karar vermesi gerekir” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.