Dolar 32,5651
Euro 34,8803
Altın 2.437,85
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 27°C

Leylekler yuvalarına döndü

Leylekler yuvalarına döndü
REKLAM ALANI
Mart 30, 2016 3:00 pm
1.570
A+
A-

Leylekler yuvalarına döndü

102 OMR_0003 OMR_0002

 

Ortaca, Okçular mahallesindeki leylek bahçesinden göç ederek ayrılan leylekler havaların ısınmasıyla birlikte tekrar yuvalarına dönmeye başladı.

 

Mart ayında gelmeye başlayan leylekler Ortaca Okçular mahallesindeki Ahmet Akgün’e ait arazide yapay yuvalarda ve yüksek ağaçlarda yuva yaparak bölgede yaklaşık 5 ay geçiriyor.

Yaralı ve sakat göç edemeyen leylekler ise tedavi edilerek bakımları sağlanıyor. Leyleklerin beslenmelerini kolaylaştıracak şekilde suni göletler oluşturulması planlanıyor.

Okçular Mahallesi’ndeki “Leylek Bahçesi” isimli işletmenin sahibi Ahmet Akgün, mart ayında başında gelmeye başlayan leyleklerin uzun yıllardır bölgede konakladıklarını söyledi.

Leyleklerin yuvalarını yaptığı çam ağaçlarının zamanla yıpranarak yok olduğunu anlatan Akgün, “Çam ağaçlarındaki yuvalar kaybolmaya başladı. Bu tehlikeyi gördüğümüz için uzun elektrik direklerinin üzerine yapay yuvalar yaptık. İlk yıl leylekler birkaçına yerleşti. Şimdi ise bütün yuvalar tutulmuş durumda” dedi.

Akgün, uzun dönemde leyleklerin doğal ortamlarında yuva yapacağı ağaçları dikerek yuvalarını oralara yapmalarını istediklerini ifade etti.

Leyleklerin yavruladıktan sonra bazı yavrularının yuvadan düşerek yaralanabildiğini belirten Akgün, “Yaralı leylekleri veterinere götürerek tedavi ettiriyoruz. Ancak sakat kalan leylekler Afrika’ya göç edemiyorlar. Bu leyleklere de işletmemizde bakıyoruz. Ayrıca sulak alanlar oluşturarak leyleklerin daha rahat biçimde beslenerek burada yaşamlarını sürdürmelerini istiyoruz.” diye konuştu.

Akgün, “şu anda en büyük düşüncem leyleklerin beslenme ihtiyacının karşılayacak bir tane gölet yapmak. Çünkü en yakın beslenme alanı Köyceğiz gölü, buraya yaklaşık 15 kilometre mesafede. Oradan buraya leyleklerin yiyecek getirip yavrularına vermesi beslenmesi çok zor. Bu çevreden eğer bulabilirsem, gücüm yeterse bir tarlayı su geçirimsiz bir kil tabakası ile kaplayıp suni bir gölet oluşturup onun içerisine kurbağayı, leyleklerin beslenmesini karşılayacak olan solucanları toplayıp leylekleri bu civarda beslenme ihtiyaçlarını karşılayarak tutmaya çalışacağım. Bu işe kafamı koydum, yüreğimi koydum. Elimden geldiği kadar leylekleri burada tutmaya çalışacağım”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.