Dolar 32,4582
Euro 34,9028
Altın 2.437,03
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Sal 26°C
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 19°C

’Mavi Ay’ Muğla’da renkli görüntülere sahne oldu

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde mavi ay görüntüleri izleyenleri hayran bırakırken, çekimlerin sabah ezanı ile birleşmesi görüntülere ayrı bir güzellik kattı. Muğla’da çekilen mavi ay en ince detaylarına kadar görüntülendi. Türkiye genelinde gece …

’Mavi Ay’ Muğla’da renkli görüntülere sahne oldu
REKLAM ALANI
Ağustos 31, 2023 9:36 am | Son Güncellenme: Ağustos 31, 2023 3:21 pm
237
A+
A-

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde mavi ay görüntüleri izleyenleri hayran bırakırken, çekimlerin sabah ezanı ile birleşmesi görüntülere ayrı bir güzellik kattı.
Muğla’da çekilen mavi ay en ince detaylarına kadar görüntülendi. Türkiye genelinde gece saatlerinde net olarak görünen mavi ayın görüntüsü izleyenleri mest etti. Mavi ayın en büyük ve en güzel halinin kaydedildiği görüntüler, sabah ezanı ile birleşince ortaya farklı bir güzellik çıktı. Muğla’da görünen mavi ay adeta görsel şölen oluşturdu. Dünya’dan 357 bin 344 kilometre uzakta olan ay gece saatlerinde Dünya’ya uzaklığı 186 kilometre yakında görüntülendi.
Dünya’da nadir olarak görüldüğünü ifade eden doğa fotoğrafçısı Taner Genel, “Bu süper ay her ay bir kez görünen dolunaylardan çok farklı. 2-3 yılda bir gerçekleşiyor. Mavi ay, adı verilen süper Ay’ın renginin değiştiği anlamına gelmez. Normal zamanda ay dünyaya 357 bin 344 kilometre uzaklıkta ama bugün gerçekleşen ay Dünyaya 186 kilometre daha yakın” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.