Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C

MGC üyelerinden dayanışma örneği

MGC üyelerinden dayanışma örneği
REKLAM ALANI
Temmuz 25, 2023 1:00 pm
168
A+
A-

MGC üyelerinden dayanışma örneği

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) tarafından Basında Sansürün Kaldırılışının 115. yıldönümü ve Basın Bayramı kapsamında Cemiyet üyelerinin katılımıyla il genelinde eş zamanlı dayanışma kahvaltısı düzenlendi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin Menteşe, Marmaris, Bodrum, Fethiye, Milas ve Dalaman’daki yönetim kurulu ve ilçe temsilcilerinin öncülüğünde düzenlenen etkinlik 24 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00’da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinlik, Menteşe’de Basın Parkı’nda, Marmaris’te Ros Beach’te, Dalaman’da Şehit Mehmetçik Parkı’nda,  Fethiye’de Çalış Kerimoğlu Kıl Çadırında, Milas’ta Belediye Gıda Şirketi Restoranında, Bodrum’da ise, Royal Unlu Mamullerinde gerçekleştirildi.

Menteşe Basın Parkı’nda Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut’un ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla İletişim Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Erol Kütahya, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Cem Kaytan da katılırken, Milas’taki etkinlikte Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Marmaris’te de Belediye Başkanı Mehmet Oktay hazır bulundu.

Menteşe Basın Parkı’nda bir konuşma yapa Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, “24 Temmuz’lar, 10 Ocak’lar artık usulen kutlanması gereken günlere dönüşmüş olsa da, bizler bu günleri daha çok dayanışma kültürü ile gerçekleştirilen birliktelikler olarak görüp, bu şekilde uygulamaya çalışıyoruz. Bugünlerde özellikle hamasi nutuklar çekmek yerine, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın içinde bulunduğu sorun içeren süreci, merdiven altı haberciliğin yaygın olduğu ve yol açtığı günümüzdeki dezenformasyona ilişkin endişelerimizi yaptığımız açıklamalarla ve her ortamda dile getirmeye çalışıyoruz. Zaten bu sorunları birebir yaşayan bir topluluğuz. Bizim bu etkinlikteki amacımız dayanışmaya farkındalık oluşturmak. Ülkemizin belki de dayanışma kavramını yerine getiremeyen ender mesleklerden birini icra ediyoruz. Böyle olmamış olsa bugün geldiğimiz noktada ilimiz genelinde 6-7 adet meslek kuruluşu adı altındaki bölünmüşlüğü yaşıyor olmazdık. Tek bir ses yerine birçok ayrı platformlarda farklı düşünceler ortaya konmak üzere yani bunu tek bir mecrada değil de farklı mecralar oluşturmak suretiyle bölünen ve bir araya gelemeyen bir meslek grubuyuz. Bunun içindir ki, bu tür etkinlikleri, sözünü ettiğimiz ayrılıkları ve kopuklukları sonlandırmaya yönelik birer farkındalık günleri olarak görüp, yaşamak istiyoruz. Bu nedenle de yönetim kurulu üyelerimiz ve ilçe temsilcilerimizin öncülüğünde 6 ilçemizde eşzamanlı kahvaltı etkinliği düzenledik. Ayrılıkta hiçbir şekilde yarar yok, bilakis zarar var. Farklı seslere her ne kadar saygımız sonsuz olsa da, her şeyin bir zamanı ve zühulü var. Birliktelik ve dayanışma duygusunu yaşamadan bu ayrılıklara tevessül etmenin kimseye yarar getirmeyeceğini buradan bir kez daha tekrar etmek istiyorum. Bizler güçlü teşkilat yapımızla her türlü çalışmaya, mesleki anlamda ve kamu yararı içeren paydaş tüm çalışmalara ve bu yöndeki tüm önerilere açık bir meslek kuruluşuyuz. İcracı bir cemiyet ve yönetimiz. Gazetecilik mesafe mesleğidir.  Bu mesafeyi kendine ilke edinen ve böyle düşünen arkadaşlarımızla hareket ederek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Basın Bayramını gerçekten bayram niteliğinde kutlayacağımız güne kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.  Bu duygularla meslektaşlarımın dayanışma gününü kutlar, bu çalışmalarımızda bizlerle paydaşlık eden tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim.” dedi.

Etkinlikte Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla İletişim Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Erol Kütahya, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Cem Kaytan da birer konuşma yaptı.

Etkinliklerde, MGC Marmaris Yönetim Kurulu Üyesi Arif Çataroğlu, MGC Köyceğiz-Ortaca-Dalaman İlçe Temsilcisi Güngör Çoban, MGC Fethiye İlçe Temsilcisi Gülyüz Yurdagül Sırt, MGC Başkan Vekili ve Milas Yönetim Kurulu Üyesi Melih Kaşkar ve MGC Bodrum Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Vuranlar ve Bodrum ilçe Temsilcisi Selda Öztürk ile Milas ve Marmaris’te de etkinliklere katılan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da birer konuşma yaptı.

Etkinlikler toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.