Dolar 32,5419
Euro 34,8971
Altın 2.433,80
BİST 9.771,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Muğla, deprem için tek yürek

Muğla Büyükşehir Belediyesinin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından başlattığı yardım kampanyası devam ediyor. Yaklaşık 5 gündür devam eden yardım seferberliğinde Muğla …

Muğla, deprem için tek yürek
REKLAM ALANI
Şubat 10, 2023 4:24 pm
404
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesinin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından başlattığı yardım kampanyası devam ediyor.

Yaklaşık 5 gündür devam eden yardım seferberliğinde Muğla Büyükşehir Belediyesi yardım merkezinden toplanan malzemeler deprem bölgesine ulaşmaya devam ediyor. Gönderilen malzemeler Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Malatya, Mersin’de ki depremzedelere ulaştırılarak dağıtımı sürüyor.

Deprem bölgesinde yaşanan yıkım nedeniyle vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanmasına öncelik veren Muğla Büyükşehir Belediyesi yardımları buna göre organize ediyor. Bugüne kadar deprem bölgesine gönderilen yardım malzemelerinin çoğunluğu gıda, giyim ve hijyen paketlerinden oluşurken ayrıca bebek maması, battaniye, ısıtıcı, el feneri, bebek eşyası, yastık, döşek, baza, kedi, köpek maması, ekmek, teknik ekipmanlar ve jeneratör gibi ürünler bulunuyor. Muğla’da toplanan yardımlar Adıyaman, Malatya, Hatay, Gaziantep ve Mersin’in ilçelerinde ekipler tarafından depremzedelere dağıtımı gerçekleştirildi.

168 personel 54 araç deprem bölgesinde

Yaşanan deprem felaketinin ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi bölgeleye 168 personel ve 54 araç sevk etti. 54 araç içerisinde 3 arama kurtarma, 2 mobil mutfak, 2 iş makinası, 1 tır çekici, 3 cenaze nakil aracı, 4 arazöz, 12 tır, 20 otobüs, 4 kamyon ve 3 öncü araç bulunuyor. Deprem bölgesinde bulunan Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri enkaz altından bu güne kadar 27 vatandaşı sağ olarak çıkarttı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri deprem bölgelerinde çalışmalarına devam ederken bölgeden gelen talepler doğrultusunda yardım malzemelerini göndermeyi sürdürüyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.