Dolar 32,3159
Euro 35,1191
Altın 2.296,14
BİST 9.064,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Arıcılara yangın tüpü zorunluluğu

Orman yangınına en hassas iller arasında ilk sırada yer alan Muğla’da Ağustos-Kasım arasında konaklayan gezgin ve yerli arıcılara yangın tüpü bulundurma zorunluluğu getirildi. Dünya çam balının yüzde 92’si, Türkiye çam balı üretiminin de yüzde 76 …

Arıcılara yangın tüpü zorunluluğu
REKLAM ALANI
Mart 22, 2023 11:48 am | Son Güncellenme: Mart 22, 2023 12:07 pm
465
A+
A-

Orman yangınına en hassas iller arasında ilk sırada yer alan Muğla’da Ağustos-Kasım arasında konaklayan gezgin ve yerli arıcılara yangın tüpü bulundurma zorunluluğu getirildi.

Dünya çam balının yüzde 92’si, Türkiye çam balı üretiminin de yüzde 76’sının karşılandığı Muğla’da yaz aylarında çam balı üretimi için yerli ve gezgin arıcılar ile birlikte yaklaşık 15 bin arıcı konaklıyor. Milas, Menteşe, Marmaris, Datça, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman başta olmak üzere Ağustos ayı ortalarında gelen bal üreticileri Kasım ayının başına kadar Muğla bölgesinde kalıyor.

Muğla bölgesinde arıcılık ile uğraşan 5 bin 014 üreticide 915 bin 519 arı kovanı bulunuyor. Yerli arıcılar ile birlikte Muğla’ya gelen gezgin arıcıların kovan toplamı 3,5 milyon kovana ulaşıyor. Son 3 yıldır küresel iklim değişikliği ve orman yangınları nedeniyle dünya çam balının merkezi Muğla’da çam balı üretiminde büyük düşüş yaşanmıştı.

Muğla bölgesinde sık sık yaşanan orman yangınları nedeniyle Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arıcılara yangın tüpü bulundurma zorunluluğu getirdi. Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yaz aylarında hava sıcaklığının artması ile muhtemel orman yangınlarının büyümeden söndürülmesi için Muğla’da konaklama yapacak sabit ve gezginci tüm arıcıların orman yangınlarına tedbirli olmak için yangın söndürme tüpü bulundurma zorunluluğu getirildiği açıklandı. Yangın tüpü bulundurmayan arıcılar hakkında kabahatler kanuna muhalefet nedeniyle Bin 243 TL idari para cezası uygulanacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.