Dolar 32,5201
Euro 34,8225
Altın 2.445,21
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 26°C
Çar 24°C
Per 22°C

Muğla’da 2. Düğün Yemekleri Festivali

Muğla Düğün Yemekleri Festivali’nin 2’ncisi geleneksel yöntemlerle üretilmiş doğal, organik, ata tohumu, ilaçsız ürünlerin satıldığı pazar açılışı ile başladı. Slow Food Muğla Topluluğu tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen ’Geleneksel Muğla Düğün …

Muğla’da 2. Düğün Yemekleri Festivali
REKLAM ALANI
Ağustos 28, 2023 12:07 am
312
A+
A-

Muğla Düğün Yemekleri Festivali’nin 2’ncisi geleneksel yöntemlerle üretilmiş doğal, organik, ata tohumu, ilaçsız ürünlerin satıldığı pazar açılışı ile başladı.

Slow Food Muğla Topluluğu tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen ’Geleneksel Muğla Düğün Yemekleri Festivali’ Muğla yeryüzü pazarı ve yerel bağlar söyleşisi gerçekleştirildi. Festivalde, Menteşe Belediyesi tarafından vatandaşlara keşkek ikramı yapıldı, mutfak söyleşisi Ege’nin iki yakası kitabı imza töreni düzenlendi. Muğla geleneğinde gelin alması düzenlenirken, zeybek rekor denemesi gerçekleştirildi. Gün boyu düzenlenen etkinlik konser ile sona erdi.

 

Slow Food Muğla sözcüsü Gürkan Tetik, “Geleneksel yöntemlerle üretilmiş doğal, organik, ata tohumu, ilaçsız ürünlerin satıldığı bir pazarımız var. Bunun yanında biz aynı günde düğün yemekleri festivalini icra ediyoruz. Düğün yemekleri festivalimizde 2’cisini gerçekleştirdik. Geçen sene birincisine ciddi bir katılımcı almıştık. Bu sefer 2’ncisinde daha yoğun katılım olacağını düşünüyoruz. Burada da gelin alma, geleneksel yöntemler adı Yörük giyim kıyafetleriyle gelin alma ve damat tıraşında etkinlikler olacak. Son olarak zeybek eğitimi ve ardından rekor denememiz olacak. Eğer bu sene rekor denememiz başarılı olursa seneye Guinness Rekorlar kitabı için başvuru yapacağız. Şu anda Bin kişilik bir hedefimiz var Zeybek rekorunu kırmak için. Aynı anda ve alanda Yağcılar alanındaki ön tarafındaki sokağı kapatacağız o saatte” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.