Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 22°C

Muğla’da 50 okulda bilim fuarı düzenlenecek

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı sonuçları açıklandı. Muğla’dan 50 okul, Bilim Fuarları programı çerçevesinde hibe desteği almaya hak kazandı. Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde gençlerin …

Muğla’da 50 okulda bilim fuarı düzenlenecek
REKLAM ALANI
Ekim 4, 2023 10:12 am | Son Güncellenme: Ekim 5, 2023 9:31 am
232
A+
A-

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı sonuçları açıklandı. Muğla’dan 50 okul, Bilim Fuarları programı çerçevesinde hibe desteği almaya hak kazandı.

Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde gençlerin bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde ettikleri 4006 Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim Fuarları Destekleme Programının 10. Dönemi proje başvuru değerlendirme süreci tamamlandı.

50 okul hibe desteği alacak

Değerlendirmeler neticesinde Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 50 okuldan ortaokul ve lise öğrencilerinin hazırlamış olduğu projeler, Bilim Fuarları programı hibe desteği almaya hak kazandı. Bu sonuçlarla Muğla’da Bilim Fuarı hibe desteği alan okul sayısı bir önceki yıla oranla yüzde yüz artış göstermiş oldu.

16 Ekim 2023 – 14 Haziran 2024 tarihleri arasında Muğla’da 50 okulda düzenlenecek Bilim Fuarları ile öğrenciler hazırlamış oldukları yüzlerce projeyi sergileme şansı yakalayacak.

Başvuru sürecinde emek veren tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, “Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda ‘geleceğimizin teminatı gençlerimizin’ bilimsel projeleriyle, ülkemize ve insanlığa büyük katkılar sağlamalarını temenni ediyorum” dedi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından 2013 yılından bugüne kadar 81 ilden milyonlarca öğrencinin bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde ettiği 4006 Bilim Fuarları çerçevesinde 5-12. sınıf öğrencilerinin bilim ve teknolojideki yönelimler çerçevesinde belirlenen tematik konularda hazırladıkları projeler destekleniyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.