Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C

Mural resim çalışmasına vatandaşlardan yoğun ilgi

Menteşe Belediyesi tarafından Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nin avlusunda bulunan duvara grafiti sanatçısı Erdem Aylı tarafından yapılan ‘Menteşe’nin Milli Mücadele yılları’ adlı Mural Resim çalışmasına yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi …

Mural resim çalışmasına vatandaşlardan yoğun ilgi
REKLAM ALANI
Ağustos 7, 2023 7:00 pm
302
A+
A-

Menteşe Belediyesi tarafından Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nin avlusunda bulunan duvara grafiti sanatçısı Erdem Aylı tarafından yapılan ‘Menteşe’nin Milli Mücadele yılları’ adlı Mural Resim çalışmasına yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor. Menteşe’ye tatile gelen turistler, kurtuluş savaşı kahramanlarını anlatan eserde bol bol fotoğraf çektiriyor.

Kültür turizminin uğrak noktalarından olan Konakaltı Kültür Merkezi her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaya devam ediyor. Eski Muğla, Tarihi Arasta Çarşısı, Saat Kulesi güzergâhında bulunan Konakaltı Kültür Merkezini ziyaret eden turistlerin, yapı avlusunda bulunan Menteşe’nin Milli Mücadele yılları adlı Mural Resim çalışması dikkatlerini çekiyor.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe’nin kültür turizmi konusunda önemli bir noktaya geldiğini belirterek, tarihi yapı içinde yer alan mural çalışmanın ise ziyaretçilerin ilgisini çektiğini belirtti.

Başkan Gümüş, esere vatandaşların yoğun ilgi göstermesinden çok memnun olduklarını ifade etti. Başkan Gümüş, “Başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bölgemizden milli mücadeleye katılan İskender Alper, Bozüyüklü Hacı Süleyman Efendi, Zorbazade Ragıp Bey, Kız Meslek Lisesi’nin arka merdivenlerinde fotoğraf çekilen Serdengeçti Birlikleri, İsmet Tayyaresi ve zeytin dalının yer aldığı; Milli Mücadele yıllarının kahramanlarının resmedildiği eser açılışından bu yana yoğun ilgi görüyor. Eserde aynı zamanda Atatürk’ün Muğla ile ilgili yanlış bilinen bilgileri de doğru ve gerçekleriyle yansıtıyor. Bu bakımdan bizim için çok değerli bir çalışma. Böylesi önemli bir mekânda yer alan bu eser hem kültür turizmine hem de yakın tarihe ışık tutuyor. Ziyaretçilerimize göstermiş oldukları ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum”

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.