Dolar 32,6014
Euro 34,8276
Altın 2.504,60
BİST 9.464,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 13°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Öğrencilerden çam kese böceği zararlısına kafesli önlem

Muğla’nın Marmaris ilçesi Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri Çam ağaçlarının en büyük zararlılarından Çam kese böceği ile mücadele için proje çerçevesinde yaptıkları kafesleri Orman İşletme Müdürlüğü şefleri ve kurumdaki öğretmenleri eşliğinde …

Öğrencilerden çam kese böceği zararlısına kafesli önlem
REKLAM ALANI
Nisan 11, 2023 3:36 pm | Son Güncellenme: Nisan 12, 2023 9:29 am
377
A+
A-

Muğla’nın Marmaris ilçesi Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri Çam ağaçlarının en büyük zararlılarından Çam kese böceği ile mücadele için proje çerçevesinde yaptıkları kafesleri Orman İşletme Müdürlüğü şefleri ve kurumdaki öğretmenleri eşliğinde ormana bıraktılar.

Marmaris BİLSEM öğrencileri öğretmenlerinin danışmanlığı ve öncülüğünde ağaçlara zarar veren orman zararlısı çam kese böcekleriyle mücadele için “Çam Kese Böcekleri Kafese” projesi başlattı. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü’nde görev yapan personel ve şefler öğrencilere, Çam ağaçları üzerinde beyaz pamuksu keseler oluşturan bu böceklerin uzun süre ağaçta yaşadıklarında ağacın gelişimini durdurduğunu, hatta kuruyup ölmesine sebep olduğunu ve nasıl mücadele ettiklerini anlattılar.

Öğrenciler marangozhanede kendi elleri ile çıtalar ve file ile kafesleri hazırlayıp çam ormanının olduğu Bayır Mahallesi’nde bir bölgeye koydu.

Öğrencilerden Aras Toprak Akbaş proje ile ilgili olarak “ Son yıllarda yaşadığımız orman yangınları Marmaris’imizin doğasına ciddi zarar verdi. Şimdi de çam ağaçları çam kese böceği tehdidi altında. Bu böceklerle mücadelede biz de görev almak istedik” dedi.

Uras Öndersev ise “ Marangoz eşliğinde yaptığımız kafesi Marmaris Orman İşletme Şeflerinin rehberliğinde ormana yerleştirdik. Onlar bu böcekleri ağaçlardan kesip kafesin içine koyacak. Bu böcekler temas halinde insanlar ve evcil hayvanlar için tehlikeli olabiliyor. Ciddi alerjik tepkilere neden oluyor. “ şeklinde konuşarak orman yangınlarının ardından bir de zararlı böcekler yüzünden ağaçların yok olmasını istemediklerini belirttiler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.