Dolar 32,3849
Euro 35,0357
Altın 2.326,43
BİST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Sürcü ve işletmelere uyarı

Sürcü ve işletmelere uyarı
REKLAM ALANI
Ekim 25, 2013 6:54 am
1.277
A+
A-

DSC 0094 - Sürcü ve işletmelere uyarı

DSC 0099 - Sürcü ve işletmelere uyarı

Sürcü ve işletmelere uyarıDSC 0091 - Sürcü ve işletmelere uyarı

Sebze ve Narenciye hasat mevsiminin başladığı şu günlerde bölgede artış gösteren mevsimlik işçi ve bu işçileri taşıyan araçlara yönelik Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından denetimler sıklaştırıldı.

Yapılan çalışmalar çerçevesinde Ortaca Sebze ve Meyve Toptanci hali ile bazı güzergahlarda broşür dağıtan görevliler sürücüleri ve çalışanları uyardı. Uygulamalarda eksikleri tespit edilen araçlara para cezası kesildi, bazı araçlar ise trafikten men edildi.

Özellikle sürücü ve işletme sahiplerinin uyarıldığı broşürlerde şu açıklamalar yer aldı. “ilçemizde sebze ve narenciye üretiminin yapılması sebebiyle mevsimlik işçilerin diğer illerden ilçemize çalışmak için geldikleri bilinmektedir. Bu sebeple narenciye bahçelerine gidiş gelişlerde minibüs sürücülerinin koltuk sayısı kadar işçi taşıması, kamyon, kamyonet ve traktörlerin kasa ve römorkları üzerinde işçi taşımamaları gerekmektedir. Yapılan denetimlerde kasa ve romörk üzerinde işçi taşıdığı tespit edilen ve eksikliği görülen sürücü ve işletmelere gerekli yasal işlemler yapılacaktır”.

-Cezalar katlanarak artacak

Minibüslerde koltuk sayısının aşılmasının tespiti halinde 2918 sayılı karayolları trafik kanununun 65/1a maddesi gereğince; 62 lira para cezası uygulanacak. Ayrıca bütün sorumluluk ve giderler araç işletenine ait olmak üzere fazla yolcular en yakın yerleşim biriminde indirilecek. Kasa ve romörk üzerinde işçi taşımalarının tespiti halinde 2918 sayılı karayolları trafik kanununun 65/1g maddesi gereğince; 1- Uymayan işletenlere 639 lira, 2- Yük gönderenlere bin 279 lira para cezası uygulanacak. Bunun yanı sıra; İşleten ile gönderenin aynı olması halinde, işleten ve gönderen için uygulanacak idari para cezalarının toplamı uygulanacak. Gönderenin birden fazla olması veya tespit edilememesi halinde işleten ve gönderen için uygulanacak idari para cezalarının toplamı işletene uygulanacak. Ayrıca bütün sorumluluk ve giderler araç işletenine ait olmak üzere fazla yolcular en yakın yerleşim biriminde indirilecek.

Ömer Kundakçı

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.