Dolar 32,5568
Euro 34,9352
Altın 2.426,52
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 27°C

Ölen Arkadaşları İçin Yürüdüler

Ölen Arkadaşları İçin Yürüdüler
REKLAM ALANI
Mayıs 17, 2014 2:10 pm
1.380
A+
A-

Ölen Arkadaşları İçin Yürüdüler

Manisa’nın Soma İlçesinde bir maden ocağında meydana gelen trafo patlaması sonucu çok sayıda işçinin hayatını kaybetmesi Ülkeyi yasa boğarken, Yatağan’da çalışan enerji ve maden işçileri arkadaşları için 5 kilometre yürüdüler.
Sessiz yapılan yürüyüşte slogan atılmadı.
Yatağan Termik Santralı önünde toplanan enerji ve maden işçileri Manisa’nın Soma İlçesinde bir maden ocağında meydana gelen trafo patlaması sonrası çıkan yangında hayatını kaybeden meslektaşları için Milas- Yatağan Karayolunda İlçe Merkezindeki Madenci heykeline kadar 5 kilometre yürüdüler. İşçilerin yürüyüşü nedeniyle Yatağan-Milas Karayolu’nda trafik kontrollü olarak sağlandı. Madenci heykeli önünde işçiler adına Maden İş Sendikası Yatağan Şubesi Sekteri Volkan Ergenç bir basın açıklama yaptı. Ergenç, ” Soma’dan aldığımız haberle hepimizin yüreğine ateş düşmüştür.
1945 yılından buyana iş kazalarında 3.000 kişi vefat etmiş, 100.000’e yakın kişi yaralanmıştır. Son 10 yılda ülkemizde iş kazalarından 13.000 kişi sakat kalmıştır.
Türkiye maalesef iş kazalarında dünyada 3. Avrupa’da 1. Sırada yer almaktadır. Bu iş kazalarının çoğunluğu SGK istatistiklerine göre Maden ve Enerji sektöründe meydana gelmektedir. Elbette bu, tesadüfle ya da kaderle açıklanamaz. Yaşadığımız süreç Hükümetin İşçi sağlığı ve iş güvenliğini düşünmeksizin oluşturduğu politikalarının bir sonucudur.
Özellikle risk katsayısı en yüksek iş kolu olan Enerji ve Madencilik sektöründe yaşanmaktadır. Şanda Şube başkanımız Süleyman Girgin şube yöneticilerimiz ve temsilci arkadaşlarımız soma da kazanın meydana geldiği ocaktalar’ dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.