Dolar 32,3015
Euro 35,1648
Altın 2.243,45
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 17°C
Az Bulutlu
Muğla
17°C
Az Bulutlu
Sal 14°C
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 14°C

Ortaca’da kral var

Ortaca’da kral var
REKLAM ALANI
Ocak 20, 2013 9:28 pm | Son Güncellenme: Mart 5, 2020 4:45 pm
1.538
A+
A-

İBRAHİM HEPGÜNEŞ - Ortaca’da kral var

Ortaca’da kral var

Ortaca’da motosiklet tutkunu 48 yaşındaki İbrahim Hepgüneş’in modifikasyondan geçirdiği 147 beygir gücündeki 4 silindir 1985 model GS 1000 Suziki Yoshımura göz kamaştırıyor.

“O bir klasik”

İbrahim Hepgüneş görenleri hayran bırakan klasik Suziki motora nasıl sahip olduğunu şöyle anlattı.  “Yaklaşık 1 yıl önce Ortaca Sanayi sitesinde dolaşırken çalışabilir durumda ancak kullanılmayan bu motor çok dikkatimi çekti. Önce motorun orijinal parçalarını bulup bulamayacağımı araştırdım. Tüm parçaları temin edebileceğimi öğrenince Ortaca sanayi sitesinde ferforje demir doğrama işleri yapan Ömer Türköz’den bin lira gibi bir fiyata satın aldım. Değişmesi gereken parçalar seri ve kod numaraları tespit edilerek Japonya’daki Suzuki firmasından temin ettim. 6 bin lira gibi bir masrafla 1 yılda motoru bu hale getirdim”

“Motorculuk benim için artık bir tutku”

2010 yılında Ege Yolcu motosiklet grubuna da dahil olan İbrahim Hepgüneş “ilk motorumu ağabeyimden satın aldım. Aradan 6 yıl geçti. Her geçen gün motor tutkum arttı. Benim motor felsefem şudur. “Motorda hız yapılmaz. Yaşamak için motora binerim, motora binmek için de yaşarım”. Edindiğim bilgilere göre bu motor Ortaca’ya getirilen ilk 4 silindirli büyük motor.240 km. hıza ulaşabiliyor, ben hız yapmam. 1985 yılında hız motoru olarak kullanılmış. Türkiye’de tek olan bu seri denge ve hız konusunda mükemmel tasarlanmış”

“Tasarım ve modifikasyon dalında yılın motorcusu”

İbrahim Hepgüneş’in yaptığı çalışma motosiklet tutkunları tarafından da ödüllendirildi. Hepgüneş Ege Yolcu motosiklet grubu tarafından “Tasarım ve Modifikasyon” dalında yılın motorcusu seçildi.

Ege Yolcu Dergisi editörü Nadir Şahin “İbrahim Hepgüneş 30 yıllık arkadaşım. 2010 yılında Ege Yolcu motosiklet grubuna dahil oldu. Hurda olarak satın aldığı motorunu en küçük parçalarına kadar ayırıp restorasyon yaptı. Onu bu çalışmada farklı kılan motorun depo, çamurluk, grenaj, koltuk, direksiyon vs. birçok aksamını başka bir motordan alıp montajlaması değil; tamamen kendi tasarladığı biçimde polyester ve diğer malzemelerden şekillendirerek kullanılır hale getirmesidir. İbrahim arkadaşımız yaratıcı yeteneği yanında trafik kurallarına itina gösteren ve temkinli sürücü özelliğiyle de hepimizin sevgisini kazanmıştır. Bu nedenle Ege Yolcu Dergisi olarak kendisini “Tasarım ve Modifikasyon” dalında yılın motorcusu seçtik” dedi.

İbrahim Hepgüneş kimdir?

10 Mart 1964 Ürgüp doğumlu olan Hepgüneş 30 yıldır Ortaca’da yaşıyor.Asıl mesleği  makine teknisyenidir. Çeşitli kuruluşlarda makine teknisyeni olarak çalışan hurdacı İbrahim Hepgüneş yaklaşık 25 yıldır Ortaca’da Reklamcılık yapıyor. Bu meslekten emekli de olan Hepgüneş kendini geliştirerek çalışmalarına devam ediyor.

ÖMER KUNDAKÇI-MEHMET BOZKIR

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.