Dolar 32,3184
Euro 35,0487
Altın 2.307,01
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Patlama mı, gaz kaçağı mı?

Patlama mı, gaz kaçağı mı?
REKLAM ALANI
Nisan 25, 2015 11:53 am
1.396
A+
A-

Patlama mı, gaz kaçağı mı?

 

Köyceğiz Devlet Hastanesinde geçtiğimiz günlerde oksijen tüpünden meydana gelen yaralanma olayı ile ilgili soruşturma başlatıldı. Basında ise olayın “Oksijen Tüpü Patlaması” olarak yer alması tepki çekti.

 

 

Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, hastanede görevli hemşirenin gaz kaçağı sonucu yaralandığını, herhangi bir oksijen tüpü patlamasının meydana gelmediğini söyledi. Demirkale olayın araştırıldığını da sözlerine ekledi.

 

-Sağlık emekçilerinin canı tehlikede

SES Muğla Şube Başkanı Fatma Yarış, yaptığı basın açıklamasıyla, Köyceğiz Devlet Hastanesinde oksijen tüpünün valf kapağının gaz kaçırması sonucu elinden ve yüzünden yaralanan hemşire Esra Aydın olayı ile ilgili çok ciddi soruşturma yapılmasını istedi. Yarış, Sağlık emekçilerinin canının tehlikede olduğunu söyledi.

Açıklamasında, Köyceğiz Devlet Hastanesinde çalışan hemşire Esra Aydın’ın bir hastaya oksijen bağlamaya çalışırken valf kapağının gaz kaçırması sonucu elleri ve yüzünde ikinci derece yanıklar meydana gelen Hemşire Esra Aydın’ın tedavisinin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam ettiğini söyledi, sağlık çalışanlarının geçmiş olsun dileklerini iletti.

-Sadece fiziki saldırılar değil, işyeri koşulları da tehlike oluşturmaktadır

Köyceğiz Devlet Hastanesi’nde yaşanan olayın sağlık emekçilerinin güvenliğinin hiçe sayıldığının göstergesi olduğuna dikkat çeken SES Muğla Şube Başkanı Fatma Yarış basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

“Hastaları iyileştirmek için hizmet sunulan bir kurumda iş sağlığı ve güvenliği önlemleri alınmadığından dolayı çalışanların ve hastaların hayatı tehlike altındadır. Bu olay da göstermiştir ki, sadece fiziki saldırılar değil, işyeri koşulları da sağlık çalışanları için tehlike oluşturmaktadır. 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği yasasına göre çok tehlikeli sınıfta yer alan hastanelerde iş güvenliği önlemleri alınmamaktadır. Çok tehlikeli sınıfta olmasına rağmen; çalışanların sağlığı ve güvenliği düşünülmeyip; İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi istihdamı için kamu kurumlarının zorunlu tarihi olan 2016 yılı beklenmektedir. İş güvenliğine ve iş kazalarına fıtrat olarak bakan zihniyetin bu olaya ne diyeceğini sağlık emekçileri olarak merak etmekteyiz. Soma’da yaşanan iş cinayetinin üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen ülkemizde ardından yaşanan ve işçilerin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan onlarca olay ve Köyceğiz’de yaşanan bu olay işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda kör-sağır-dilsiz rolü oynanmaya devam edildiğinin göstergesi değil de nedir? Bir daha bu tür olayların yaşanmaması için yetkililerin gerekli tedbirleri almasını, yasal düzenlemelerin gereğini yerine getirmelerini talep ediyoruz”

-Yaşanan iş kazasını fıtrata bağlattırmayacağız

SES Muğla Şube Başkanı Fatma Yarış olayın tüm yönüyle araştırılmasını ve açığa çıkmasını istedi.

Yarış, “Bizler oda ve sendikalar olarak sağlık emekçilerinin can güvenliği sağlanıncaya kadar bu olayın peşini bırakmayacağımızı buradan bir kez daha kamuoyu önünde beyan ediyoruz. Bu yaşanan iş kazasının da fıtrata bağlanmasına izin vermeyeceğiz. İnsan sağlığını korumak, geliştirmek ve tedavi etmek için çalışan bizlerin hayatının hiçe sayılmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Hem yöneticiler, hasta, hasta yakınları tarafından şiddet açısından açık hedef haline getirilmemize hem de güvensiz ortamlarda çalıştırılarak hayatımızın tehlikeye atılmasına seyirci kalmayacağız”

-Cevap beklediğimiz sorular

SES Muğla Şube Başkanı Fatma Yarış, basın açıklamasında şu sorulara açıklık getirilmesini istedi.

-Oksijen tüpünün periyodik kontrolü en son ne zaman yapılmıştır. İşin ehilleri tarafından mı yapılmıştır?

-Tüpün bulunduğu ortam saklanma koşullarına uygun mudur?

-Bu tüplerin temin edildiği yer neresidir?

-Standartlara uygun olarak doldurulmuş mudur?

-Çalışanlara iş sağlığı-güvenliği ve risk analizi eğitimleri verilmiş midir?

-İşyerinde ve bulunulan birimde risk analizi yapılmış mıdır, Yapılmışsa kimler yapmıştır?

-Kazanın olduğu kurumda iş sağlığı güvenliği kurulu oluşmuş mudur?

-Birimde resmi olarak görevli iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalışması mevcut mudur?”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. Deka dedi ki:

    Elif Bayram diyor ki:sayın hocam f6ncelikle tfcm ailemin saygı ve semllaarını iletmek istiyorum ve hemen sorunlarımızı izah edip değerli zamanınızı almak astemiyorum.eşim 2000 yılında bel fıtığı ameliyatı oldu fakat son 6 aydır aynı şikayetleri tekrar başladı ne yapabiliriz.diğer sorum ise sayın hocam ben87ile 96yılları arasında e7ok aktif sfcrekli ayakta e7alışmakta idim mağaza sorumlusu idim devamında ise2000 ve 96 yıllarında en az20şer kilo alarak 2 hamilelik gee7irdim tahmin edersiniz ki şu an dizkapaklarımdan e7ok rahatsızım ayakta fazla kaldığım zaman dizkapaklarımda şişlik ve ie7erisinde bir yoğunlukla beraber dizkapağımın sağ tarafında bir şişlik hissediyorum ve sanki dizkapaklarımın ie7lerinde adeta kum varmışda sfcrtfcyor gibi sesler geliyor.birde namaz kılarken oturduğumda,merdiven inerken,yanlışlıkla birisi dizkapağımın f6nfcndeki şişliklere dokunduğunda canım e7ok yanmakta.birde ayakta iken eğer f6n tarafa doğru biraz eğilirsem sanki dizkapağım yerinden e7ıkıyorda tekrar yerine oturuyor gibi oluyor.sayın hocam,bu rahatsızlığım son 3 yıldanberi var 6,7 ay f6nceleride sanki dizkapağım ikiye ayrılıyor da tekrar yerine oturuyor gibi hissediyordum.canımın ne kadar yandığını ve ne kadar zor durumda olduğumu anlatamam yaşım henfcz42 ve Kayseri de sayısız doktara gittim,bana sf6ylenen aynen sf6ylfcyorum,dizlerimi e7ok hor kullanmışım bundan sonra ayakta kalarak hiiie7e7e7 iş yapmamalıymışım,evimin kf6şesinde prensesler gibi oturup kalkmayacakmışım,dizlerimi hie7e7 bfckmeyecekmişim aksi taktirde tekerlekli sandalyeye mahkum kalırmışım.HOCAM inanın psikolojim bozuldu 1 yıldanberi doktora gitmedim fakat şu an dayanacak gibi değili en son dizkapağımdan kortizon iğne yaptılar ve antidepreson ilae7 vemişlerdi.Lfctfen size ve tavsiyelerinize e7ok ihtiyacım var lfctfen yardım edin,eğer bfcte7emizi aşmazsa tedavi ie7inde gelmek isterim yeterki gfczel haberlerinizi alayım.Ben asansf6rfc beklemeye sabredemeyip 4. kata yfcrfcyerek e7ıkan insandım işyerimde sayın hocam beni ancak sizzz anlarsınız.Size sonsuz saygılarımı sunarken,eşinizinde yanaklarından f6pfcyorum