Dolar 32,5523
Euro 34,8893
Altın 2.430,57
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 25°C
Az Bulutlu
Muğla
25°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 26°C
Cts 27°C

Robot trafik polisi görev başında

Robot trafik polisi görev başında
REKLAM ALANI
Şubat 26, 2013 4:00 pm
2.036
A+
A-

Robot trafik polisi görev başında

Ortaca Bölge Trafik İstasyon Amirliğinde görevli trafik ekipleri meslektaşlarının can güvenliğini sağlamak amacıyla “Robot Trafik Polisi” projesini hayata geçirdi.

“Robot Trafik Polisi” yaklaşık 500 lira gibi bir maliyete Ortaca sanayi sitesindeki bir esnafa yaptırıldı. İlk çalışmalarda da Fethiye-Muğla karayolunda yapılan uygulamalarda kullanıldı. Robot Trafik Polisi led ışıkları ve fosfor renkleri sayesinde geceleri de kullanılabiliyor.

Ortaca Bölge Trafik İstasyon Amiri başpolis Erkan Başer ve çalışma arkadaşları tarafından tasarlanan ve aküyle çalışan “Robot Trafik Polisi” daha da geliştirilebilecek.

Trafik uygulamalarında zaman zaman meslektaşlarının hayatını kaybettiğini ve yaralanmalar olduğunu ifade eden Ortaca Bölge Trafik İstasyon Amiri başpolis Erkan Başer projenin Türkiye’de ilk defa uygulandığını ve trafikte görev yapan memurların can güvenliğini korumak amacıyla tasarlandığını söyledi. Başer uzaktan kumandayla çalışan, rahatlıkla sökülüp taşınabilen robot trafik polisinin istenildiğinde güneş enerjisi sistemiyle çalıştırılabilecek konuma getirilebileceğini kaydetti.

Gerçek polis memuruyla bire bir aynı olan “Robot Trafik Polisi” trafik uygulaması sırasında vatandaşların ilgisini çekti ve tam not aldı.

Sürücülerin görüşleri;

Özgür Bilge : “çok güzel çok hoş bir uygulama. Sistem çok güzel hayırlı olsun” dedi.

Zeynep Keser ise; “Fethiye’den geliyorum, Bodrum’a gidiyorum. Çok inandırıcı, gerçek zannettim, yaklaşınca maket olduğunu anladım. Güzel bir uygulama. En azından polislerimizin can sağlığı açısından önemli” ifadelerini kullandı.

Güngör Çoban da “yeni uygulamayı gerçekten çok beğendik. Olası kazalar için önlem olur. Maket gerçeği aratmıyor, ben gerçek zannettim. Uygulama başarılı ve güzel” diye konuştu.

Ömer Kundakçı-Güngör Çoban

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.