Dolar 32,5710
Euro 35,0102
Altın 2.428,15
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 26°C
Pts 26°C

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Muğla’da

Sanayi ve Teknoloji Bakanı  Mustafa Varank Muğla’da
REKLAM ALANI
Haziran 21, 2022 1:14 pm | Son Güncellenme: Haziran 21, 2022 1:15 pm
1.127
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Muğla’da

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Muğla programı kapsamında ilk olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Güney Ege Kalkınma Ajansı Projeleri ve Muğla Teknopark Açılış Törenine katıldı.

Açılış töreninde yaptığı konuşmada kente kazandırdıkları yatırımların resmi açılışını yapmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kamu, akademi ve özel sektörden kurum ve kuruluşların öncülüğünde yürütülen projelerin kentin gelişip kalkınmasına büyük katkılar sunacağını söyledi.
Güney Ege Kalkınma Ajansı destekleriyle Muğla’da hayata geçen 26 projenin resmi açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sanayiden tarıma, kırsal kalkınmadan turizme kadar birçok alanı ilgilendiren bu projelerin yatırım tutarının 30 milyon liranın üzerinde olduğunu belirtti.
Konuşmasında Antik Kentlerdeki kazılarada destek verdilerini ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Knidos, Stratonikeia ve Lagina antik kentlerinin kazı ve restorasyon çalışmalarını destekleyerek buraları ayağa kaldırdıklarını söyledi.
Desteklerden faydalanma konusunda hiçbir zaman parti veya yerli-yabancı ayrımı olmadığını belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ula’da Organik Üretime Değen Kadın Eli Projesi ile süt ürünleri üretim tesisi kuracaklarını aktardı.
Açılış programında konuşan Muğla Valisi Orhan Tavlı, “Muğla’mızın ekonomik gelişimine katkı veren, Muğla’mızın teknolojik çözüm merkezi ve aynı zamanda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile özel sektörün köprüsü olan Muğla Teknopark; Muğla’mızın uluslararası teknoloji pazarındaki temsilcisi ve ilimizin teknoyatırımcı bağlantı noktası konumundadır.
Teknoloji, inovasyon, araştırma ve geliştirme süreçlerini bir arada barındıran, Akademik ve teknik bilginin ekonomik değere dönüştüğü Muğla Teknopark’ta bu sistemle, hem ilimiz, hem de ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan yüksek katma değerli ürünler geliştirilecektir.
Alternatif turizmden tarıma, kırsal kalkınmadan üretim ve ticaret altyapısının güçlendirilmesine, sanayide dijitalleşme ve inovasyondan, çevrenin korunmasına kadar çeşitli alanlarla kalkınmaya yönelik hizmetler sunan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza bağlı Güney Ege Kalkınma Ajansı sağladığı destekler ile kültür turizminin geliştirilmesinden, kooperatif ve birliklerin güçlendirilmesine birçok konuda projelerin hayata geçirilmesini sağlamıştır. Bu projeler Muğla’mızın gelişip kalkınmasına katkı sunarken diğer yandan Muğla’mızın potansiyelini ortaya çıkarmakta, ilimiz ve ülkemiz ekonomisinin gücüne güç katmaktadır.
Bugün toplu açılışını yaptığımız ilimizin kalkınmasına katkı sunan Güney Ege Kalkınma Ajansı projelerinin ve Muğla Teknopark’ın ilimize kazandırılmasından dolayı Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Zat-ı alinize şükranlarımı arz ediyorum. Açılışı yapılacak olan projelerin ve Muğla Teknopark’ın Muğla’mıza bölgemize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, Saygılar sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından 26 proje ile Muğla Teknopark’ın açılışını gerçekleştiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile beraberindeki heyet, salonda kurulan roket takımı ile teknolojik ürünler ve yöresel ürünler sergilerini gezerek bilgi aldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, daha sonra Muğla Teknopark binasını gezerek buradaki firmaların ürünlerini inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Menteşe ilçesinde esnafı ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, vatandaşlara dondurma ikramında bulundu.
Menteşe İlçesinde faaliyet gösteren Coante Quartz Surfaces Mermer fabrikasına gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ermaş Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ve Coante Quartz Surfaces Genel Müdürü Kenan Erdem’den bilgi alarak, fabrikanın yeni teknolojiyle hizmete giren üretim hattının da açılışını gerçekleştirdi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a üretilen ürünlerin ekonomik anlamda milli gelire katkısı ve ihracat rakamlarını anlatan Ermaş Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, 2021 yılı içerisinde, başta ABD olmak üzere İspanya ve İngiltere gibi gelişmiş pazarlarda ihracat hacmini artırma başarısı gösteren Coante’nin, hedefleri doğrultusunda, büyümesine 2022’de de devam ettiğini dile getirdi.
Buradaki ziyarette, fabrikaya gelen bir öğrenci Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan için yazdığı şiiri okudu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, buradaki ziyaretinin ardından Yatağan İlçesinde bulunan Stratonikea Antik Kenti’ne geldi. Burada Güney Ege Kalkınma Ajansının destek verdiği restorasyon çalışmaları biten alanları gezen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt’ten bilgi aldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milas Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a, Muğla programlarında Muğla Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, MHP İl Başkanı Mehmet korkmaz ve Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgür Akdoğan eşlik etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.