Dolar 32,5608
Euro 34,8287
Altın 2.417,33
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 26°C
Cts 27°C

Sezonun ilk Caretta yuvası koruma altına alındı

İnsan kaynaklı tehditler nedeniyle tehdit altında tür olarak koruma altında olan Carette Caretta Deniz Kaplumbağalarının üremek için yumurta bıraktığı Dalyan İztuzu sahiline yılın ilk yumurtası bırakıldı. İribaş deniz kaplumbağası olarak da bilinen …

Sezonun ilk Caretta yuvası koruma altına alındı
REKLAM ALANI
Nisan 28, 2023 12:00 pm | Son Güncellenme: Nisan 28, 2023 3:51 pm
281
A+
A-

İnsan kaynaklı tehditler nedeniyle tehdit altında tür olarak koruma altında olan Carette Caretta Deniz Kaplumbağalarının üremek için yumurta bıraktığı Dalyan İztuzu sahiline yılın ilk yumurtası bırakıldı.

İribaş deniz kaplumbağası olarak da bilinen Caretta Caretta Deniz kaplumbağalarının en önemli üreme alanı İztuzu sahilinde Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) tarafından sahile yumurta bırakan kaplumbağaların alanları işaretlenerek koruma altına alınıyor.

2022 yılında 438 yuvalama alanında bulunan yumurtalardan deniz ile yaklaşık 12 bin yavru buluşurken, bunlardan çok az sayıda birey ergenliğe ulaşabilecek. 2023 yılının ilk Caretta Caretta deniz kaplumbağa yumurta yuvası tespit edilirken, yuva hemen DEKAMER görevlileri tarafından koruma altına alındı.

DEKAMER tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımda, “İlk Yuva! Bugün sezonun ilk yuvası yıllardır olduğu gibi yine Dalyan kumsalında ekibimizce tespit edildi ve koruma altına alındı. Hem kaplumbağalar hem de kaplumbağacılar için güzel bir sezon olması dileğiyle” mesajı iletildi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.