Dolar 32,3732
Euro 34,9930
Altın 2.325,61
BİST 9.089,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Suruç katliamı Ortaca’da protesto edildi

Suruç katliamı Ortaca’da protesto edildi
REKLAM ALANI
Temmuz 21, 2015 2:53 pm
1.492
A+
A-

Suruç katliamı Ortaca’da protesto edildi

 

DSC_0377 OMR_0015

Şanlıurfa Suruç’ta,en az 30 kişin yaşamını yitirdiği, 100’den fazla kişinin de yaralandığı katliam Ortaca’da protesto edildi.

 

HDP Ortaca İlçe Örgütü tarafından organize edilen protesto Cumhuriyet meydanında gerçekleştirildi. Protesto gösterisinde HDP Ortaca İlçe Örgütü tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamanın ardından grup bir süre oturma eylemi yaptı. CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir de yaptığı yazılı açıklamayla saldırıyı kınadı.

 

Basın açıklamasını okurken gözyaşlarına hakim olamayan HDP İl Başkanı Yusuf Uludağ, Suruç katliamının sorumlusunun IŞİD ve AKP iktidarı olduğunu öne sürdü.

HDP Ortaca İlçe Başkanı Erdoğan Gümüş ise, “bu saldırı, halklarımız arasında oluşturulmak istenen dayanışma, birlikte yaşama iradesine, barış ve özgürlüğe, Rojave devrimi ve Kabone direnişine karşı yapılmıştır” dedi.

HDP Ortaca İlçe Başkanı Erdoğan Gümüş tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Suruç katliamının sorumlusu IŞİD ve AKP iktidarıdır. Kobane’nin yeniden inşaası çalışmalarına katılmak üzere çoğunlukla İstanbul’dan, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi yaklaşık 300 gencimizin Amara Kültür Merkezi önünde yapmak istedikleri basın açıklaması esnasında meydana gelen patlamada en az 30 kişi hayatını kaybetmiş, 100’e yakın kişi yaralanmıştır.

Bu canice saldırı, halklarımız arasında oluşturulmak istenen dayanışma, birlikte yaşama iradesine, barış ve özgürlüğe, Rojave devrimi ve Kabone direnişine karşı yapılmıştır. Özellikle de Rojava Devrimi’nin hemen yıl dönümü sonrasında ve Kobane ile dayanışmak için yola çıkmış Türkiyeli devrimcilerin hedef alınması, Kobane etrafındaki enternasyonal dayanışmanın kırılması çabasıdır. Bu halklarımıza, Kobane etrafındaki devrimci dayanışma ruhuyla kenetlenen yiğit insanlara “Bu dayanışmadan vazgeçin” mesajıdır.

Katiller de, bu ortamı hazırlayanlarda bellidir. Katiller sürüsü sivil ve masum demeden onlarca insanın ölümünü hedefleyecek eylemler gerçekleştirmektedir. 5 Haziran’da Diyarbakır’da, bugün Suruç’ta yapılan katliamlar bu alçakça planın parçalarıdır. Yıllardır Ortadoğu’ya dair AKP iktidarının sürdürdüğü mezhepçi dış politika, TIR’lardaki silahlar, IŞİD’in “terörist” olarak nitelenmeyip aksine işbirliği yürütülmesi, IŞİD terörünü Türkiye’nin içine taşımıştır.

IŞİD ve benzeri tecavüz ordularının destek aldığı bütün ülkeler ve rejimleri bu barbarlığın ortağıdırlar. IŞİD’e karşı sus pus olanlar, sesini bile yükselmeye cesaret edemeyenler, HDP’ye bile her gün tehdit savurup IŞİD’in başını okşayan Ankara’daki yöneticiler bu barbarlığın suç ortağıdırlar.

Bizler HDP olarak, bütün Türkiye toplumunun şunu net olarak bilmesini istiyoruz. Bizler, demokrasi, adalet ve barış ilkelerimizi hayata geçirme konusunda kararlıyız. Bu ilkeleri her koşul altında savunmaya devam edeceğiz. Bu ilkeleri hayata geçirmek için IŞİD ve benzeri zihniyetlere karşı daha yan yana durmak, daha fazla dayanışma içinde olma zamanıdır. Bu tecavüz ordusunu kaypak hükümet politikaları değil, halkların dayanışması durduracaktır. Biz herkesi, Edirne’den Hakkari’ye kadar bütün yurttaş ve kardeşlerimizi IŞİD ve türevlerine karşı, Türkiye’de IŞİD zihniyetini savunan ve temsil edenlere karşı, IŞİD’e sessiz kalarak ya da doğrudan destek sunarak büyütenlere karşı barış bloğunda bir araya gelmeye çağırıyoruz.  Öfkemiz ve acımız büyüktür. En ufak insani değerden nasibini almamış barbar çetelerin gerçekleştirdiği bu saldırıyı nefretle kınıyor, faillerinin bir an önce yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını şiddetle talep ediyor, yaşamlarını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, sabır ve metanet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

 

-“İç güvenliğimiz iflas etmiştir”

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir de yaptığı yazılı açıklamada, “ülkemiz dış politikasının, iç güvenliğin ve istihbaratımızın iflas ettiğinin en açık göstergesidir” dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.