Dolar 32,4475
Euro 34,7401
Altın 2.437,40
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 24°C
Sal 24°C

Tuncayoğlu tarımdan bölgedeki çiftçilere bilgilendirme sunumu

Tuncayoğlu tarımdan bölgedeki çiftçilere bilgilendirme sunumu
REKLAM ALANI
Haziran 7, 2022 10:05 am
1.373
A+
A-

Tuncayoğlu tarımdan bölgedeki çiftçilere bilgilendirme sunumu

DSC 1063 - Tuncayoğlu tarımdan bölgedeki çiftçilere bilgilendirme sunumu

 

Tuncayoğlu Tarım tarafından Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz bölgesindeki üreticiler için yemekli toplantı düzenlendi. Toplantıda gübre ve ilaç firması yetkilileri çiftçilere bilgilendirmede bulundu.

Otantik Royal Garden’da düzenlenen toplantıda, ziraat mühendisleri tarafından narenciye üretimi ve bitki besleme konularında bilgilendirmede bulunuldu.

DSC 1059 - Tuncayoğlu tarımdan bölgedeki çiftçilere bilgilendirme sunumu

Tuncayoğlu Tarım firma sahibi ve Dalaman Ziraat Odası Başkanı Tevfik Tayfun Tuncay, narenciye üretiminde doğru uygulamalarla maksimum verim ve sıfır hastalık hedefine ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

Tevfik Tayfun Tuncay, öncelikle çiftçilere toprak ve su analizi yaptırmalarını önerdiklerini söyledi.

Tuncay; “Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz’deki çiftçilerimiz ile buluştuk. Çiftçilerimize, önde gelen gübre ve ilaç firmalarının yetkilileri teknik bilgiler verdi. Gübrelerin faydaları, kullanım dozajları, nasıl ve ne zaman kullanılması gerektiği gibi konularda çiftçilerimize bilgilendirmede bulunuldu. Çiftçilerimizi bir araya getirerek hoş bir ortam sağlamak istedik. Çiftçilerimizin daha bilinçli üretim yapmalarını amaçlıyoruz.” diye konuştu.

DSC 1058 - Tuncayoğlu tarımdan bölgedeki çiftçilere bilgilendirme sunumu

Çiftçileri bir araya getirerek daha iyisini yapabileceklerini göstermek istediklerini belirten Tuncay, şunları söyledi; “toprak ve su analizlerindeki eksiklere göre bitki besleme programları yapıyoruz. Ziraat Mühendislerimiz 2 haftada bir arazileri kontrol ediyor. Mevsim şartlarına göre gübreleme programları yapıyoruz. Doğru zamanda doğru dozajda gübrelerimizi uygulatıyoruz. Hastalıkları engellemek içinde kaliteli ilaçları bağışıklık kazanmasın diye değiştirerek lavra çıkışlarında uygulamalarını yaptırıyoruz. Çiftçilerimizin yüzde yüz sonuç alması amacıyla çalışmalarını yürütüyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.