Dolar 32,3862
Euro 35,0429
Altın 2.326,30
BİST 9.137,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Uğur Mumcu Ortaca’da anıldı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, öldürülüşünün 20. yılında Ortaca’da anıldı.

Uğur Mumcu Ortaca’da anıldı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, öldürülüşünün 20. yılında Ortaca’da anıldı.
REKLAM ALANI
Ocak 24, 2013 1:49 pm | Son Güncellenme: Ocak 24, 2013 1:51 pm
1.363
A+
A-

OKN00041 - Uğur Mumcu Ortaca’da anıldı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, öldürülüşünün 20. yılında Ortaca’da anıldı.OKN00072 - Uğur Mumcu Ortaca’da anıldı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, öldürülüşünün 20. yılında Ortaca’da anıldı.OKN00092 - Uğur Mumcu Ortaca’da anıldı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, öldürülüşünün 20. yılında Ortaca’da anıldı.Uğur Mumcu Ortaca’da anıldı

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, öldürülüşünün 20. yılında Ortaca’da anıldı.

Ömer KUNDAKÇI

Cumhuriyet Halk Partisi Ortaca ilçe örgütü, ADD Ortaca ilçe başkanlığı ve bazı sivil toplum kuruluşlarının katıldığı anma töreni Cumhuriyet meydanında gerçekleştirildi. Törenin ardından Uğur Mumcu’nun yazılarının ve haberlerinin yer aldığı sergi açıldı. Törende yapılan basın açıklamasında ise Mumcu’nun gazeteci kimliğine vurgu yapıldı.

CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya tarafından yapılan basın açıklamasını İlçe Örgütü adına Gönül Doğan okudu. CHP’nin basın açıklaması şöyle;

‘’UĞUR MUMCU’YU ANIYORUZ’’

Uğur Mumcu’nun öldürülüşünün yirminci yılındayız. O’nun öldürüldüğü günde  doğan çocuklar bu gün yirmi yaşındalar. Eli kanlı katiller hala  ellerini kollarını sallayarak aramızda dolaşıyorlar. İki gün sonra ne yazık ki zaman aşımı olacak ve Uğur Mumcu dosyası adliyenin tozlu raflarına kaldırılacak. Caniler aklanacak ve bundan güç alan katiller yeni cinayetlerin peşine düşecekler.

Kendisine ne kadar da Adalet ve Kalkınma partisi dese de   bu hükümet adının her zaman tersini yaptı ve adaleti yok etti. Demokrasiyle, demokrasiyi vurdu.100 den fazla gazetecinin cezaevlerinde olması ülkemiz için talihsizliktir.

Uğur Mumcu;  laikti, demokrattı, Atatürkçüydü, emperyalizme karşıydı. Bu uğurda bir gazeteci olarak  fikirleri ve kalemiyle savaşırken, bu düşüncelere düşman vatan hainleri tarafından 24 Ocak 1993 günü  arabasına konulan bombanın patlatılmasıyla öldürüldü.

Demokrasi adına savaşım veren;  Abdi İpekçi, Çetin Emeç , Uğur Mumcu..Hırant Dink, Musa Anter ‘in  maalesef  katilleri bulunmamış ,bulunanlar hakkında da henüz kararlar verilmemiştir.  

Biz; demokrasi ve özgürlük uğrunda  birçok gazeteciyi şehit verdik.Kurtuluş Savaşında emperyalizme direnen gazeteci Hasan Tahsin, yine gazetesiyle emperyalizmin karşısına dikilen Yunus Nadi  Abalıoğlu unutulmaz isimlerdendirler ,Bu gün ise Mustafa Balbay ,Tuncay Özkan  ve daha birçok gazetecimiz bu savaşımı sürdürüyorlar.

 Silivri Zindanlarında tutuklu bulunan başta Mustafa Balbay olmak üzere yüzden fazla gazeteci özgür olacakları günleri beklemektedirler. Yalçın Soner şartlı tahliyesi sırasında; “Biz; Namık Kemallerden, Nazım Hikmetlerden Ceza evlerinde yatmasını öğrendik.  Biz; Uğur Mumculardan, Abdi İpekçilerden ölmeyi öğrendik. Biz; kalemimizi eğmedik ve bükmedik . Demokrasi uğurunda savaşımımız sürecektir” dedi.

AKP toplumun tüm kesimleri üzerinde baskılarını sürdürüyor. Memleketin her şeyi yağmalanırken, ülkemiz içte ve dışta hızla güvenini yitirirken, her gün  ülkemiz biraz daha emperyalizmin dümen suyuna girerken, parasız eğitime, nükleer santrallere, HES’lere, karşı çıkıp, özerk üniversite istediler diye gençlerimiz  tutuklandı ve dövüldü, bir çoğunun eğitim hakkı ellerinden alındı. Kalemlerinin  onurunu koruyan birçok gazeteci, yandaş olmadıkları için ve bilim emekçileri bilimsel eğitimi savundular diye bu gün içerde sorgusuz sualsiz yıllardır tutuklulukları sürmektedir.

Biz CHP olarak diyoruz ki; Ülkemiz demokrasi adalet adına zor günlerden geçiyor. Aydınlar ve ülkesini seven dürüst vatandaşlar artık tüm cesaretlerini toplayıp bu haksızlıkların karşısında tepkilerini demokratik şekilde göstermelilerdir. Demokrasi, özgürlük ve laiklik adına öldürülen ve hapishanelerde yıllardır tutuklu bulunan basın emekçilerini saygı ve sevgiyle anıyor onlara minnet duyuyoruz.

Gazetecilere baskı ve zulüm yaptığı için  AKP Hükümetini kınıyoruz ve ya sabır diyoruz.  Bir an önce Uğur Mumcu’nun katillerinin yargılanmasını zaman aşımı engelinin durdurulmasını ve yıllardır gazetecilerimizin özgürlüklerine bir an önce kavuşmasını bekliyoruz.

VURULDUK EY HALKIM UNUTMA BİZİ!

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.