Dolar 32,3759
Euro 35,0031
Altın 2.326,03
BİST 9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

UZAKTAN EĞİTİM VE ÇOCUKLAR

UZAKTAN EĞİTİM VE ÇOCUKLAR
REKLAM ALANI
Eylül 10, 2020 11:15 am
1.326
A+
A-

UZAKTAN EĞİTİM VE ÇOCUKLAR

İçinde bulunduğumuz pandemi süreci yetişkinlerin olduğu gibi çocukların da alışkanlıklarını değiştirdi. Çocuklar için en önemli rutinlerden biri olan okul yaşamı, bu süreçte geçici de olsa tamamen değişti. Alınan en son kararla çocuklar bir süre daha evlerinden ve uzaktan eğitim yöntemiyle derslerini takip edecekler.

Yaz döneminin rehaveti içerisinde olan çocukların, uzaktan eğitimde disiplinli ve başarılı olabilmeleri için öncelikle sabahları erken kalkma düzenini sürdürmek yararlı olacaktır. Sabahları EBA TV’den takip etmeleri gereken derslerin programını haftalık ders programı şeklinde birlikte hazırlayarak çocukların sürece zihinsel olarak hazırlanmalarına destek olabilirsiniz. Çocuklarda, yaz döneminde telefon kullanım sıklığının artması, tablet ile geçirilen zamanın fazlalaşması gibi bilişsel gelişimini olumsuz yönde etkileyecek yeni ve bir takım farklı alışkanlıklar oluşturmuş olabilirler. Bu sebeple bazı çocuklar online eğitim sürecine adapte olmakta zorlanabilir ve işlenen derslere odaklanmakta güçlük yaşayabilir. Oluşan bu alışkanlığın velileri tarafından sınırlandırılması ve okul süreci ile beraber yüz yüze eğitim sürecinde olduğu gibi ev içerisinde bu kullanımların süresi ve sınırlandırmanın devamlılığının sağlanması gerekmektedir. Bu süreçte sosyal ve duygusal gelişimlerini de desteklemek bir o kadar önemlidir. Bu süreç içerisinde çocukların arkadaşlarından uzak kalacak olması çeşitli duygusal problemlere yol açabilir. Hissettiklerinin anlayışla karşılanmadığı ve anlaşılmadığını hisseden çocuklar duygusal olarak farklı problemler yaşayabileceğinden derse motivasyon ve ilgilerini kaybedecektir. Aile içi yapılabilecek etkinlikleri arttırarak bu dönem içerisinde akran grubundan ayrı kalan çocukların sosyal ve duygusal gelişimi ve aile içi ilişkilerin olumlu yönde gelişimine katkısı olacaktır.

Unutmayalım ve umut edelim ki bu süreç; uyacağımız kurallar ve alacağımız tedbirler karşısında en kısa zamanda sona erecektir. Herkese sağlıklı günler dilerim.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.