Dolar 32,5006
Euro 34,8021
Altın 2.485,90
BİST 9.539,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

Yaralı denizkaplumbağası tedavi altında

Yaralı denizkaplumbağası tedavi altında
REKLAM ALANI
Temmuz 30, 2020 12:32 pm
1.452
A+
A-

Yaralı denizkaplumbağası tedavi altında

3

Muğla’nın Ula ilçesinde sahilde yürüyen bir aile, yüzgecine ağ parçaları ve misina dolanmış şekilde bitkin vaziyette buldukları yavru yeşildeniz kaplumbağasını kendi imkanlarıyla Ortaca ilçesine bağlı Dalyan İztuzu plajındaki DEKAMER’e getirdi.

YAKUP KASKA

YAKUP KASKA

Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavileri yapılan yavru kaplumbağa özel havuzunda doğal ortamına kavuşacağı günü bekliyor.

DEKAMER Başkanı ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Yakup Kaska, 7-9 yaşlarındaki yeşil deniz kaplumbağasının Ula’nın Akyaka mahallesinde sahilde yürüyüş yapan bir aile tarafından ağ parçaları ve misina dolanmış vaziyette bulunarak merkeze getirildiğini söyledi.

Kaplumbağanın günlük bakım ve tedavilerinin merkezde yapıldığını ifade eden kaska, “Kan dolaşımının sağlanması için yüzgecindeki misinaları temizledik. Tedavileri devam ediyor, beslenmesi yapıldı ve doğal bir şekilde kendi havuzunda yüzüyor. Tedavisi iyi yönde ilerliyor. Ulki ismi verilen yeşil deniz kaplumbağasını 2-3 ay sonra doğal ortamına bırakabileceğiz” dedi.

DEKAMER’in 12 ay 24 saat açık olan bir merkez olduğunu dile getiren Kaska, “Burada en güzel konu duyarlı vatandaşın yaralı gördüğü bir kaplumbağayı sağlık ocağına ya da hastaneye yetiştirircesine bizim merkezimize yetiştirmesi. Vatandaşlarımıza ve balıkçı kardeşlerimize bizim mesajımız da budur. Kazayla insanlar yaralanıp ölebiliyor. Deniz kaplumbağaları da yine aynı şekilde ölebiliyor. Dolayısıyla bir yaralı deniz kaplumbağası gördüğünüzde bu yaralı ölür gibi düşünmeyin. Bunların da bakımlarının tedavilerinin yapıldığı bir merkez var. DEKAMER Türkiye’de 12 ay 24 saat açık olan bir merkez. Bu zamana kadar edindiğimiz tecrübeler sayesinde buraya ulaştırıldığı zaman bu kaplumbağaların yüzde 60’ını biz kurtarabiliyoruz. Yaralı kaplumbağayı merkezimize getirerek hayata tutunmasını sağlayan duyarlı aileye teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.