Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C
Per 23°C

TURİZM BÖLGESİNE SU İÇİN BÜYÜK YATIRIM

Türkiye’nin önemli turistik ilçelerinden Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı 7 mahallenin su sorunu Atatürk barajından 53 kilometrelik su isale hattı ile çözülüyor. Kırsal mahalleler içinde 2 asırdır su sorunu yaşayan Marmaris’e en uzak yerleşim birimi …

TURİZM BÖLGESİNE SU İÇİN BÜYÜK YATIRIM
REKLAM ALANI
Ekim 4, 2023 2:48 pm | Son Güncellenme: Ekim 5, 2023 11:34 am
303
A+
A-

Türkiye’nin önemli turistik ilçelerinden Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı 7 mahallenin su sorunu Atatürk barajından 53 kilometrelik su isale hattı ile çözülüyor. Kırsal mahalleler içinde 2 asırdır su sorunu yaşayan Marmaris’e en uzak yerleşim birimi olan Taşlıca’nın da 2 asırlık su hasreti sona erecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılından bu yana Marmaris Bozburun Yarımadası’nın su sorununu çözmek için yaptığı çalışmalar sonunda kendi öz kaynakları ile 262 milyon 980 bin liraya malolacak, 70 bin kişinin su ihtiyacını karşılayacak Marmaris Atatürk Barajından Bozburun Yarımadası’nın su teminini sağlayacak yapım işi imzası Başkan Osman Gürün ile ile yüklenici firma arasında imzalandı.

Marmaris’in turistik mahalleleri arasında yer alan Turunç, Osmaniye, Bayır, Söğüt, Selimiye, Bozburun ve Taşlı mahallerinin içme ve kullanma suyunun karşılanacağı proje çerçevesinde 53 kilometre isale hattı, 3 adet terfi merkezi, 2 adet 200 m3 dağıtım deposu, 1 adet 100 m3 terfi deposu, 8 adet maslak ve elektrik nakil hattı ile mekanik iyileştirmeler yapılacak.

İmza töreninde konuşan Muğla Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Baki Ülgen, “Marmaris ilçemizin Bozburun Yarımadası olarak adlandırılan bölgemizin dahil olduğu birinci etap projesinin ihalesi süreçlerini tamamladık, sözleşmesini imzaladık ve yer teslimini yaptık. Turunç, Osmaniye, Bayır, Bozburun, Selimiye, Söğüt ve Taşlıca birinci etap proje içiresinde bu çerçevede yapılacak. İş dün itibari ile yer teslimi yapıldı. Planımız, 60 gün içinde Atatürk Barajından alınan suyumuz ile beraber İçmeler artı Turunç’a çıkacağız. Turunç-Osmaniye 60 gün içerisinde borular sahaya indikten sonra 60 gün içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz. Ana depomuz Bayır’da. Bayır’dan sonra çalışma alanımız daha rahat. İşin toplam süresi 260 gün” dedi.

Bozburun Yarımadası’nın su sorunun yıllardır devam ettiğini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 2016 yılından bu yana da Büyükşehir Belediyesi olarak bu sorunun çözümü için ilgili bakanlıklar ile görüşmelerine, tamam denilmesine rağmen nedense kredi konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Projenin finansmanını Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kendi öz kaynakları ile yapma kararı aldıklarını belirten Başkan Gürün, “Biz 2016 ‘dan beri bu bölgenin suya kavuşması ile ilgili bizim bağlı olduğumuz bakanlıklarımız ve orman ve özel alan olması nedeniyle her türlü hazırlığı yaptık. Fakat üzülerek 2017-2023’te şu anda ihalesi yapılmış ve sözleşmeyi imzalayacak hale geldik. Bunun finansmanını sağlarken, Büyükşehir Belediyesi bütçesinden bu projeye, MUSKİ’ye kaynak aktarmak durumunda kaldık. Ama çok önemli. Hele kuraklığın da başlaması ile buradaki su kıtlığı hat safhaya vardı. Proje maliyeti birinci etap 262 milyon 982 bin lira. İş süresi 260 gün, yani 9 ay. 7 yerleşim birimi suya kavuşmuş olacak. On yıllardır devam eden bir sorun. Haziran ayını kadar biz Bozburun Yarımadası’nın 7 yerleşim birimine suyu aktarmış olacağız. 10 bin nüfusun yaşadığın yaz nüfusu, kış nüfusunun çok farklı olduğu yaz aylarında 40 bine ulaşıyor. Ama bizim projemiz 70 bin kişinin ihtiyacını karşılayabilecek bir proje” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.